Όσο κι αν λαχταρούν τη σοκολάτα... ζητούν χρήματα! Οι περιπτώσεις των μικρών επαιτών προδίδουν το μαρτύριό τους - Πληθαίνουν οι περιπτώσεις στην Πάτρα

Έκκληση στις αρχές απευθύνουν οι πολίτες

 

Ότι παρέδιδε τον ανήλικο γιο της σε δύο άνδρες που τον ανάγκαζαν να επαιτεί έξω από εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, κατηγορήθηκε αλλοδαπή γυναίκα που χθες κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου της Πάτρας.

Η γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μικρό παιδί της. Στο πρωτόδικο δικαστήριο όμως είχε κριθεί κρίθηκε ένοχη.

Τελικά η γυναίκα καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη και πήρε το δρόμο για τη φυλακή όπου βρίσκεται εδώ και 21 μήνες.

Η αλλοδαπή μητέρα το 2018 είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ενώ αυτή τη φορά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σήμερα το παιδί, είναι 15 ετών και ζει με τον πατέρα του στη Ρουμανία.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Δυστυχώς η εικόνα της επαιτείας ανηλίκων στην αγορά της Πάτρας ολοένα και μεγαλώνει. Δυσκολεύοντας τη ζωή πρώτα των μικρών παιδιών που φαίνεται ότι αναγκάζονται να επαιτούν, ενώ στα μάτια τους είναι ζωγραφισμένος ο φόβος, μήπως και δεν "ικανοποιήσει" η "δουλειά" τους τους ανήλικους που πιθανώς τους περιμένουν στην πιο κάτω γωνία... Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μικροί επαίτες, όπως μεταφέρουν στο tempo24, αναγνώστες, αρνούνται πολλές φορές - τις περισσότερες - να πάρουν τρόφιμα, γάλα, ψωμί ή οτιδήποτε άλλο τους προσφέρεται. Επιμένουν για χρήματα και μάλιστα μερικές φορές αναγκάζονται να γίνονται πολύ πιεστικά στη συμπεριφορά τους. Ενδεικτικό όπως μας μεταφέρει Πατρινός, το γεγονός, ότι ενώ έδωσε σε ένα από αυτά τα παιδιά, μια μικρή σοκολάτα την ώρα που έβγαινε από το σούπερ μάρκετ, όση λαχτάρα κι αν είχε, την έδινε πίσω και ζητούσε χρήματα! 

Διαβάστε επίσης