Διδασκάλου για Θέατρο "Απόλλων": Το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες των μελετών - ΦΩΤΟ

"Η αγρανάπαυση για το Υπουργείο Πολιτισμού τελείωσε"

Το ζήτημα αποκατάστασης του θεάτρου «Απόλλων» της Πάτρας τέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στην Πάτρα, κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

 Ο κ. Διδασκάλου χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο για την πόλη αυτή την περίοδο, σημειώνοντας την ανάγκη το έργο να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε λόγο για ένα εμβληματικό μνημείο και έργο πρώτης προτεραιότητας. Εξετάστηκαν όλοι οι τρόποι με τους οποίους το έργο μπορεί να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και συμφωνήθηκε, το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει όλες τις διαδικασίες των αναγκαίων μελετών.

Πάτρα: Στα γραφεία της Περιφέρειας ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού

Σημειώνεται ότι για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το έργο είναι ενταγμένο στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξης της Πάτρας και συγκεκριμένα στο σκέλος «επενδύσεις για τη διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών με την προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών τοπίων και προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει ένας κοινός στόχος να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. «Τα έργα πολιτισμού έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία. Θέλουμε έργα χρήσιμα στην κοινωνία. Ο πολιτισμός είναι ανάπτυξη και τα έργα πολιτισμού δημιουργούν θέσεις εργασίας» ανέφερε  και πρόσθεσε:«Η αγρανάπαυση για το Υπουργείο Πολιτισμού τελείωσε. Οι ρυθμοί έχουν αλλάξει και όλοι μαζί προχωράμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ένα παραγωγικό υπουργείο και στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουμε την πορεία των έργων πολιτισμού που είναι ενταγμένα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και διαμορφώνουμε τον οδικό χάρτη για την επόμενη».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Διδασκάλου γνωρίζει την Πάτρα καθώς έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ