Η κλοπή καυσίμων από την βάση του Αράξου "ζωντάνεψε" στα δικαστήρια της Πάτρας - Τέσσερις στο εδώλιο


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, απολογήθηκαν την Πέμπτη, τέσσερις κατηγορούμενοι για υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας καυσίμων, από την 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου.

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία στρατιωτικό, ένα απόστρατο στρατιωτικό, έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδρασαν από κοινού, με στόχο την κλοπή κηροζίνης από εγκαταστάσεις τροφοδοσίας της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.

Και οι τέσσερις είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014, σε επιχείρηση που οργάνωσε μετά από ανώνυμη πληροφορία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ενώ είχαν προφυλακιστεί για κάποιο διάστημα.

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν από φρεάτιο τροφοδοσίας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Κατά το κατηγορητήριο, εκτιμάται ότι σε διάστημα οκτώ μηνών, είχαν αφαιρεθεί μέχρι 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είναι απόστρατος υπαξιωματικός, ανέλαβε όλη την ευθύνη της υπόθεσης κλοπής των αεροπορικών καυσίμων, για ποσότητα 1000 λίτρων κηροζίνης, την οποία όπως είπε, προόριζε για οικιακή χρήση. Για τους άλλους τρεις, είπε ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή και ότι τους ενέπλεξε άθελά του.
Οι συγκατηγορούμενοί του, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 
Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του, για την προσεχή εβδομάδα.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ