Επέκταση Πηνειού - Μέτωπο φορέων συστήνει ο δήμος δυτικής Αχαΐας

καλεί και τους βουλευτές

Τη δημιουργία Παναχαϊκού Μετώπου για την επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην Αχαΐα, πρότεινε χθες ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, όταν τέθηκε το θέμα στα εκτός ημερησίας διάταξης, του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μυλωνάς αφού έκανε ιστορική αναφορά στο αίτημα της δυτικής Αχαΐας που εκκρεμεί από το 1970, είπε ότι η δημοπράτηση του έργου, εγκυμονεί κινδύνους. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση σήμερα, μπορεί να καθυστερήσει τις διαδικασίες αναφέροντας μεταξύ άλλων «Όταν ζητάς το άριστο… μερικές φορές χάνεις και αυτό που έχεις… και τότε «χαίρεται»…». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι διώρυγες σημειώνοντας «Να προχωρήσει το έργο και μετά βλέπουμε. Όμως εμείς, θα ξεκινήσουμε να πιέζουμε με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Πρέπει πρώτα να οριοθετήσουμε τί θέλουμε».

Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, βουλευτές, Περιφέρεια και πολίτες, θα λάβουν προσκλήσεις, ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρώτη συνάντηση, η οποία ουσιαστικά θα οριοθετήσει την αρχή κινητοποιήσεων και προσπαθειών που στη συνέχεια θα κλιμακωθούν. Παράλληλα, ανακοίνωση τη δημιουργία «Παναχαϊκού Μετώπου» καλώντας όλους να συμβάλουν σε αυτή την κίνηση.

Παρέμβαση Νικολάου:

Στο πλευρό της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος που θα ξεδιψάσει τον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Νικολάου, παρουσιάζοντας ένα μίνι απολογισμό για το τί έγινε επί θητείας του σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του έργου. Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στις συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία και τις δεσμεύσεις αξιωματούχων της πρώην Κυβέρνησης, το «ξεπάγωμα» και την επικαιροποίηση των μελετών και όλα όσα δρομολόγησε στα χρόνια της διοίκησης του δήμου, για την επέκταση του φράγματος του Πηνειού.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ