Πάτρα: Υπεξαίρεση 500.000 ευρώ στη ΔΕΗ - Εκδικάζεται μετά από 19 χρόνια

ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ

Η υπόθεση υπεξαίρεσης 500.000 ευρώ από τον Οργανισμό Ασφάλισης Εργαζόμενων στη ΔΕΗ να βγήκε στο φως από τις αρχές του 2000- 2002, όμως θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, τον Μάρτιο του 2020, μετά από αναβολή. Απο τους κατηγορούμενος δεν προφυλακίστηκε κανείς καθώς αφέθηκαν με εγγυήσεις.

Κατηγορούμενοι είναι πέντε άτομα που αντιμετωπίζουν τις βαριές κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της πλαστογραφίας. Ανάμεσα τους βρίσκoνται η εκδότρια εντολών πληρωμών, υπάλληλοι του ταμείου του φορέα ενώ στην υπόθεση εμπλεκόταν και ένας φαρμακοποιός (ήταν κατηγορούμενος) που έχει αποβιώσει. Αρκετοί είναι και οι μάρτυρες που δεν βρίσκονται στη ζωή, ενώ αρκετά από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Πλέον εξετάζονται 3.500 περιπτώσεις που αντιστοιχούν σε 500.000 ευρώ όμως συνολικά, με τις περιπτώσεις που έχουν παραγραφεί, η υπεξαίρεση φτάνει περίπου το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Πώς δρούσαν για να υπεξαιρέσουν τα χρήματα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός και οι τρεις υπάλληλοι, από τις αρχές του 2000, είχαν πλαστογραφήσει 3.500 συνταγές, βάζοντας τυπικές υπογραφές…. με τους ασφαλισμένους να μην έχουν καμία απολύτως ιδέα.  Και φυσικά οι εντολές δεν εκτελούνταν υπέρ των συνταξιούχων.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, εισέπρατταν το αντίστοιχο ποσό για τον εαυτό τους, από το ταμείο του φορέα στον οποίο υπηρετούσαν.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπάλληλοι χορηγούσαν επιδόματα πενταπλών τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά γυναίκες, επιδόματα ασθενείας σε μη δικαιούχους, που εργάζονταν κανονικά, επιδόματα ασθενείας σε συνταξιούχους γήρατος -ακόμη και επιδόματα λουτροθεραπείας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ