Τουριστικός προορισμός με καρόδρομους;

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝ. ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Πάρα πολύ ωραία. Συμφωνούμε με την πρόσφατα διατυπωθείσα πρόταση-βούληση, πως η δυτική Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Πληροί τις προυποθέσεις και έχει τα πλεονεκτήματα. Ωστόσο, θα πρέπει όσοι επεξεργάζονται τα σχετικά σχέδια και αναζητούν στην πράξη τους τρόπους, να σκεφτούν πρώτα πρακτικά και αφού εμπεδώσουν τις αδυναμίες, να βρουν και τις λύσεις. Απλά είναι τα πράγματα: όπου δεν υπάρχουν δρόμοι υπάρχει φτώχια, έλεγαν οι παλαιότεροι και φυσικά είχαν δίκιο. 

Όταν λοιπόν, στους δύο από τους τρεις Νομούς της Περιφέρειας το οδικό δίκτυο δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές, τότε οι στόχοι γίνονται άπιαστοι. Πρακτικά, η Πατρών Πύργου εξακολουθεί να αποτελεί βαρίδι για τα όποια μεγαλόπνοα σχέδια περί μετατροπής της Δυτικής Ελλάδας σε κέντρο προσέλκυσης Τουρισμού. Όσοι αγνοούν αυτή τη "λεπτομέρεια" εθελοτυφλούν είτε από αμέλεια, είτε με "ενδεχόμενο δόλο". Ότι από τα δύο και να ισχύει, αν δεν ασκηθεί ισχυρή πίεση στην κεντρική εξουσία για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την Πάτρα με το Καλό Νερό, τα σχέδια θα παραμείνουν στα χαρτιά και κλεισμένα στα συρτάρια.

Διαβάστε επίσης