ΠΥΡΓΟΣ: Ορκίζεται σήμερα ο Τάκης Αντωνακόπουλος

Στο Πάρκο Ξυστρή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Πύργου και του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Στις εννέα το βράδυ παρουσία πλήθους κόσμου, ο Πύργος θα γυρίσει σελίδα, με στόχο να αφήσει πίσω τη μίζερη καθημερινότητα και να ακολουθήσει το δρόμο που του αξίζει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και της ανάπτυξης. Στόχος είναι η πρωτεύουσα της Ηλείας να βρεθεί και πάλι στη θέση που της πρέπει…

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια και ονόματα για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης και θα κληθούν να διαχειριστούν μαζί με τον δήμαρχο τις τύχες της πόλης, λαμβάνοντας τολμηρές αποφάσεις για να κάνουν βήματα μπροστά.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος, στο πνεύμα του “Κλεισθένη” είναι διατεθειμένος να αξιοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο κάθε πρόσωπο που είναι διαθέσιμο και ικανό για να προσφέρει για το καλό της πόλης σε ένα κλίμα συναίνεσης. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε να διευρύνεται αρκετά η ομάδα διοίκησης του δήμου, πέραν των παρατάξεων που έχουν ταχθεί θετικά στις κινήσεις και στο κάλεσμα του νέου δημάρχου.

Βέβαια από την άλλη μπορεί να μην βγουν στο φινάλε, συνεργασίες στο βαθμό που έχουν γίνει γνωστές το προηγούμενο διάστημα και να υπάρχουν ανατροπές.

Στα σίγουρα πρόσωπα που θα βρεθούν σε θέσεις ευθύνης είναι ο Νώντας Κυριαζής που προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Νίκος Κοτσώνης, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος που έχει ρόλο υπερ-αντιδημάρχου των δημοτικών ενοτήτων κατά μια ερμηνεία…

Για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου ακούγεται τελευταία το όνομα του Γιάννη Βαρελά, του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που αν και έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων δεν εξελέγη στη Δ.Ε. Ωλένης.

Αρκετά άλλα ονόματα ακούγονται προς αξιοποίηση όπως ο Δημήτρης Μεσσαλάς ο Γιάννης Παπαδημητρίου ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αλλά μένει να δούμε τις τελικές αποφάσεις του νέου δημάρχου.

Από τους συνεργαζόμενους ο Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Αντώνης Καράμπελας θα βρεθούν σε θέσεις - κλειδιά, όπως και ο Παναγιώτης Φραγκαντώνης. Δεν θα αργήσει όμως και η ώρα κάποια από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις θα υπογράψει το πρακτικό της ενσωμάτωσης με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η διεύρυνση μπορεί να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και να φτάσει ακόμα και στην αντιπολίτευση. Πρόσωπα όπως ο Γιώργος Ανδριόλας χαίρουν εκτίμησης σε όλες τις παρατάξεις και δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος πως θα παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΠ έως ότου ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Ας μην ξεχνάμε πως στο μυαλό του Τάκη Αντωνακόπουλου επικρατεί η άποψη πως όλοι δοκιμάζονται και οι θητείες των αντιδημάρχων είναι ετήσιες, ώστε να μπορεί να κάνει τις εναλλαγές του κάθε δήμαρχος. Αλλά να μην “πνιγόμαστε” και σε μια κουταλιά νερό με τον αριθμό και τα πρόσωπα των αντιδημάρχων, καθώς θα υπάρξουν και αρκετοί εντεταλμενοι σύμβουλοι με σημαντικές αρμοδιότητες.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος - όπως συνέβη και στην Κυλλήνη την περασμένη πενταετία με το Ναμπίλ Μοράντ και θα ακολουθήσει εκεί και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, αναγνωρίζοντας το πόσο νευραλγική είναι αυτή η θέση.
Όσο για την θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ του ΔΛΤ, έχει ακουστεί έντονα το όνομα του Νίκου Ψάρρη, παλιού προέδρου της κοινότητας Κατακόλου.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα… και σύντομα θα μάθουμε ποιος αναλαμβάνει τι, αλλά και τις υπόλοιπες σκέψεις του νέου δημάρχου Πύργου.

Διαβάστε επίσης