Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία: Πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα στην περιοχή

Καθησυχαστικός ο δήμαρχος της περιοχής

ΝΕΟΤΕΡΑ 21.20: Μέχρι στιγμής έχουν καεί 100 στρέμματα. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή όλο το βράδυ για ασφάλεια προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

ΝΕΟΤΕΡΑ 20.56:  Nωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης προληπτικά του χωριού Ξηρόκαμπος, όμως δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί.

H φωτιά ελέγχθηκε απο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αυτή την ώρα σβήνουν μικροεστίες, αναφέρει το ilialive.

ΝΕΟΤΕΡΑ 19.59 : Οι πρώτες εκτιμήσεις από το Δασαρχείο Πύργου, κάνουν λόγο για πάνω από 70 στρέμματα δάσους που έχουν γίνει στάχτη.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών.

ΝΕΟΤΕΡΑ 19.03 : Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Πρόσθεσε: «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

ΝΕΟΤΕΡΑ 18.43Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος της περιοχής Ευθύμιος Κοτζάς. Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Κοτζάς τόνισε ότι «την ελέγχουμε, δεν υπάρχει ανησυχία».

Ερωτηθείς αν απειλείται ο Ξηρόκαμπος και αν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας απάντησε ότι «δεν έχω δώσει καμία εντολή εκκένωσης, η φωτιά είναι πολύ μακριά από το χωριό και δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος».

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή του Ξηρόκαμπου Αρχαίας Ολυμπίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου, σύμφωνα με το ilialive.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες δυνάμεις με ενίσχυση πεζοπόρων τμημάτων με ρίψεις από το ελικόπτερο Erickson.

Kινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 A/Φ, 2 PZL, 5 E/Π, 7 υδροφόρες OTA και 2 μηχανήματα έργου. Aναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 73 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 39 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα.

Διαβάστε επίσης