Αχαΐα: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ

πάνω από τους μισούς εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι

Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ζητά Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, για την καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ του εαρινού εξαμήνου 2018-2019.

Μάλιστα πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου, καθώς έναν ακριβώς μήνα μετά την ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου (2019Α) των Δημόσιων ΙΕΚ, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

Δεν έχουν πληρωθεί με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (ΤΠΥ) ενώ δεν έχουν πληρωθεί οι «μη-πιστοποιημένοι». Επιπλέον, λόγω της μη έγκαιρης αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, αντιμετωπίζουν προβλήματα αναφορικά με την ένταξή τους στην τακτική επιδότηση ανεργίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «πάνω από τους μισούς εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ενώ στις 25/7/19 που πραγματοποιήθηκαν πληρωμές από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι εκπαιδευτές περισσότερων από 20 ΙΕΚ δεν αποπληρώθηκαν.

Οφείλετε μια δημόσια τοποθέτηση με ξεκάθαρη ανακοίνωσή σας, τόσο στους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ, όσο και προς την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Ο Σύλλογος απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα:

α) Ποια ΔΙΕΚ και γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στις πληρωμές της 25ης/07/2019;

β) Δεσμεύεστε να αποπληρώσετε το σύνολο των συναδέλφων (χωρίς διακρίσεις) στην επόμενη πληρωμή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που είναι στις 13/08/2019;

γ) Δεσμεύεστε για την άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών;

δ) Δεσμεύεστε να καταργήσετε το απαράδεκτο και αντεργατικό καθεστώς των συμβάσεων έργου και να συνάπτονται στο εξής συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου με μηνιαία καταβολή των αποδοχών;

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ