Ο Προαστιακός της Πάτρας φτάνει στην Κάτω Αχαΐα - Αρχίζουν δρομολόγια από τη Δευτέρα

Το έργο κόστισε περίπου 5,36 εκατομμύρια ευρώ

Η λειτουργία της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα πλησιάζει. Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα δρομολόγια.

Μετά τον σημερινό τερματικό, στον Άγιο Ανδρέα, οι νέες στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι: Άγιος Ανδρέας, Ανθείας-Νέο Λιμάνι, Άγιος Γεώργιος, Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι-Ροΐτικα, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Καμίνια, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Η διάρκεια του δρομολογίου, μέχρι τον νέο τερματικό, θα είναι περίπου 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ένα δρομολόγιο ανά ώρα και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα καθοριστεί  και η ημερήσια συχνότητα του μέσου.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών καθώς και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Το έργο κόστισε περίπου 5,36 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Προαστιακός Πάτρας θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία διακινώντας στους συρμούς του, καθημερινά, περισσότερους από 8.000 επιβάτες.

Διαβάστε επίσης