Πάτρα: Χαμός με τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ - Θέλουν σχεδόν όλοι επανακαταμέτρηση των σταυρών τους!

«Βροχή» έχουν πέσει η ενστάσεις για επανακαμέτρηση σταυρών υποψηφίων βουλευτών , κύρια από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαϊα !

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων μετείχαν στο ψηφοδέλτιο ζήτησαν από το Πρωτοδικείο Πατρών να μετρηθούν εκ νέου οι ψήφοι που έλαβαν , καθώς θεωρούν πως έχουν περισσότερους απ΄ όσους έχουν μετρηθεί.

Συγκεκριμένα η Χριστίνα Αλεξοπούλου που έλαβε, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, 11.605 σταυρούς και εκλέγεται βουλευτής Αχαΐας, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, που πήρε 11.322 σταυρούς και είναι πρώτος αναπληρωματικός, η Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ Ευσταθία Γιαννιά με 7.199 ψήφους, η γιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου με 5.530 σταυρούς προτίμησης , η  Ελένη Ταπεινού 3.860 και η Έλενα Κονιδάρη με 3.410  σταυρούς, κατέθεσαν αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων τους.

Όπως έχει πληροφορηθεί το tempo24, σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει λάθη στην τελική επίδοση υποψηφίων, κυρίως σε περιπτώσεις που δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μετρούσαν τους σταυρούς υποψηφίων της ΝΔ , όταν το ψηφοδέλτιο είχε σταυρό στον επικεφαλής Κυριακό Μητσοτάκη, και το καταχωρούσαν απλώς υπέρ του κόμματος.

Είναι βέβαιο πως το τελικό αποτέλεσμα θα αλλάξει πολλά στον τελικό αριθμό των ψήφων και δεν αποκλείονται εκπλήξεις!

Ενστάσεις και το ΚΙΝΑΛ

Αιτήματα για επανακαταμέτρηση έχουν κατατεθεί και από την πλευρά υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ , κυρίως μεταξύ Μαρίνου Σκανδάμη και Κατερίνας Σολωμού , που στην καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών είχαν διαφορά μια ψήφο!

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επανακαταμέτρηση που έχουν ξεκινήσει οι δικαστικοί υπάλληλοι , παρουσία και εκπροσώπων υποψηφίων, έχουν εντοπιστεί λάθη στο τελικό αποτέλεσμα και δεν έχουν μετρηθεί ψήφοι, είτε στην Κατερίνα Σολωμού είτε στον Μαρίνο Σκανδάμη.  

Οι εκτιμήσεις , ωστόσο,  για την τελική καταμέτρηση μιλούν για καθυστέρηση στη διαδικασία, λόγω των πολλών ενστάσεων!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ