Επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Περσικό - Αναφορές για τορπιλισμό - Εκκενώθηκαν με ασφάλεια - ΝΕΟΤΕΡΑ

Πληροφοριες για βυθιση του ενός
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση 10.32: Δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και το πλήρωμά τους είναι ασφαλές, σύμφωνα με τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια ή τις αρχές του Ομάν ή των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα χωρικά ύδατα των οποίων επλήγησαν τέσσερα δεξαμενόπλοια τον περασμένο μήνα.

Λίγο νωρίτερα ο Maritime Trade Operations, ο οποίος ανήκει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό με πλοία στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στην ιρανική ακτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του διερευνούν» το περιστατικό, σημείωσε.

Πρώτη Ενημέρωση 9.55: Για εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια στα στενά του Ορμούζ κάνουν λόγο συγκλίνουσες πληροφορίες που όμως παραμένουν συγκεχυμένες.

Βέβαιο είναι ότι ένα τουλάχιστον δεξαμενόπλοιο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του καθώς φλέγεται μετά το πλήγμα. Ιρανικά μέσα κάνουν λόγω για τορπιλισμό 4-6 δεξαμενόπλοιων, πιθανότατα από υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, τα δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. To βρετανικό ναυτικό και το United Kingdom Maritime Trade Operations προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στον Κόλπο του Ομάν και διευκρίνισε ότι ερευνά το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ