Πάτρα: Στο Μέγαρο Μουσικής η Φιλαρμονική Ορχήστρα 3 - 5 Μαΐου

στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Αναχωρεί το Σάββατο το πρωί για την Αθήνα, η 55μελής ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, προκειμένου να λάβει μέρος στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών- Χορωδιών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 3-5 Μαΐου.

 Στο Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού- Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, θα λάβουν μέρος 45 συγκροτήματα από όλη την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων τα μουσικά σχήματα της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλη δράση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής, θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος. Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της οδού Ερμού - του εμπορικότερου δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - θα παιανίζουν εμβατήρια της επιλογής τους, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος, θα παρουσιάσουν επιλεγμένα έργα από το ρεπερτόριο τους.

 Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει τα έργα: ‘’THE PLANETS- MARS’’, GUSTAV HOLST και ‘’GREEK FOLK SONG SUITE’’, FRANCO CESARINΙ, [Haralambis- Stu Psiloriti- Vassilikos tha gino], με τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Γιώργου Μπουρδόπουλου.

 Ο οργανωτικός φορέας του Φεστιβάλ, ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα καθηγητών μουσικής & πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διοικείται από επταμελές συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι Ξένια Τζάτζου, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος, του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Διεθνούς Σώματος Ιεροψαλτριών Βυζαντινής Μουσικής, ενώ καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η μουσικολόγος και συγγραφέας, Κυριακή Πιτσιόρλα. Τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων του θα διατεθεί σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου.

 Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ θα μετάσχουν και μέλη του Δ.Σ.