Έκκληση του Φωτεινού Αστεριού για το Πάσχα - Πάνω από 560 οικογένειες σε συνθήκες φτώχειας

Πάσχα έρχεται και πάνω από 560 οικογένειες που βρίσκονται μέσα στη φτώχεια, μη έχοντας εισοδήματα, πρόκειται να ζητήσουν για ακόμα μία χρονιά τη βοήθεια του Φωτεινού Αστεριού για το Πασχαλινό τους τραπέζι. Μιλάμε για οικογένειες με παιδιά, που οι γονείς δεν έχουν καταφέρει να βρουν μία εργασία και δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

Ένας αριθμός οικογενειών που παραμένει πάντα σταθερός, χωρίς να μειώνεται, παρόλο που σύμφωνα με τα όσα μας λένε, η οικονομία πάει καλύτερα και η χώρα ξεφεύγει από την κρίση.

"Εμείς έχουμε ως μέλη μας στο Φωτεινό Αστέρι 560 οικογένειες με μικρά παιδιά που δυσκολεύονται ιδιαίτερα και δεν έχουν δει ή αν θέλετε δεν έχουν βιώσει μία καλύτερη κατάσταση από αυτή που ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σίγουρο ότι τις μέρες του Πάσχα ο αριθμός αυτός θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος, αφού οι ανάγκες μεγαλώνουν τις γιορτινές περιόδους και οι ελλείψεις που μπορεί να έχει μία οικογένεια γίνονται ακόμα πιο εμφανείς" τονίζει η Βάσω Νικολακοπούλου.

"Στόχος μας όπως γράφουμε και σε σχετικό e-mail που έχουμε στείλει είναι να μη μείνει ούτε μία οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια όλων όσων μπορούν και θέλουν να προσφέρουν". Τα είδη που θα χρειαστεί περισσότερο ο σύλλογος αυτές τις μέρες είναι κυρίως τρόφιμα και κρέας. Παράλληλα, ο σύλλογος προκειμένου να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στους εθελοντές και στους Πατρινούς να βοηθήσουν, θα προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων για τις ημέρες του Πάσχα. "Έχουμε δημιουργήσει και φέτος μια σειρά από χειροποίητες λαμπάδες. Λαμπάδες που έχουν φτιαχτεί από τα μέλη μας και τους εθελοντές μας.

Μπορούμε να ανταποκριθούμε τόσο σε μεμονωμένες παραγγελίες όσο και σε μαζικές εάν αφορούν επιχειρήσεις, φορείς, ομάδες, σχολές" τονίζει η κ. Νικολακοπούλου. "Στόχος μας είναι η ενίσχυση των οικογενειών αυτών που βοηθάει ο σύλλογος, έτσι ώστε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται να χαρούν και να περάσουν όμορφα τις ημέρες του Πάσχα". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε λαμπάδα θα προσφέρεται δώρο και ένα χειροποίητο πασχαλινό λαγουδάκι, φτιαγμένο από τα παιδιά. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια του Φωτεινού Αστεριού μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6981044800-2611122497.

Διαβάστε επίσης