Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση ηγεσίας Πανεπιστημίου Πατρών και υπουργού Παιδείας για την τύχη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - "Όχι στην συγχώνευση" λένε οι πανεπιστημιακοί

Για σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών  (Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτορες) με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την τύχη της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

 Να σημειωθεί πως προ ημερών πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία εκφράστηκε η άρνηση Τμημάτων και Σχολών στο σχέδιο του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης, δημιουργούνται Τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

«Η σύγκλητος αποφάσισε να μη δεχτεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αλλά να συζητήσει για τη δημιουργία ενός άλλου σχεδίου συγχώνευσης. Στη βάση αυτή προτάθηκε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας για την προώθηση του νέου σχεδίου συγχώνευσης», δήλωσαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr φοιτητές μετά το πέρας της μαζικής 5ωρης κινητοποίησης που πραγματοποίησαν 18 φοιτητικοί σύλλογοι κατά τη διάρκεια της συγκλήτου.

Διαβάστε επίσης