Καρναβαλικές αθλοπαιδιές "Μάζευε κι αν είν’ και…ΣΠΟΡια"

στο πλαίσιο του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου έγινε η Φάση Πλατείας «Μάζευε κι αν είν’ και…ΣΠΟΡια», στα πλαίσια του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» με τη συνεργασία της οργανωτικής ομάδας, που είναι ομάδα πληρωμάτων.

Η φάση Πλατείας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, έγινε αντί της πλατείας Γεωργίου Α΄, που προέλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, στο ΠΕΑΚ στο Κουκούλι, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων από την Διοίκηση του ΠΕΑΚ και τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κανελλάκη.

Τα πληρώματα αψήφησαν τον καιρό και το πρωινό Κυριακάτικο ξύπνημα και ντυμένοι καρναβαλικά άρχισαν από νωρίς να καταφτάνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο ΠΕΑΚ στο Κουκούλι. Πολλά πληρώματα διαγωνίστηκαν σε πέντε διαφορετικά παιχνίδια (παραλλαγές κλασσικών αθλητικών παιχνιδιών) όπως η ιππασία με εμπόδια, το Gianttennis, άρση βαρών, basket και baseball. Κάθε πλήρωμα συμμετείχε με 2-4 μέλη του σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της Ομάδας Κ. Θ. ενώ τα παιχνίδια δεν είχαν ιδιαίτερες απαιτήσεις αντοχής και δύναμης παρά μόνο τεχνικής. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει, εμψύχωνε τους παίκτες των ομάδων ενώ για ακόμα μια φορά με κινητά και φωτογραφικές μηχανές απαθανάτισαν τις στιγμές γέλιου που προσέφεραν τα πληρώματα.

Τη φάση παρουσίασε το δίδυμο του Τζίμη Πολίτη και της Κατερίνας Τσουκαλά.

Η βαθμολογία για τη συμμετοχή των καρναβαλικών πληρωμάτων στις φάσεις του Σαββάτου 23/2 «Η αρπαγή του αυλητή» και της Κυριακής 24/2 «Μάζευε κι ας είν’ και..ΣΠΟΡια»  θα ανακοινωθεί από την Ομάδα Κρυμμένου Θησαυρού. Επόμενη φάση του 54ου Κ. Θ. την 1η Μαρτίου με τα Ραδιοφωνικά Θέματα, στις 16:00 από την ΕΡΑ.

d75_2210.jpg

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ