Βίαια επεισόδια στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία - Μία νεκρή

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα σύνορα Βραζιλίας - Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος της Gran Sabana, Εμίλιο Γκονζάλες ταυτοποίησε τη γυναίκα, ονόματι  Ζορίνα Ροντρίγκεζ, που πυροβολήθηκε σήμερα και επιβεβαιώσε το θάνατό της. Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Washington Post, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα πολιτών μπήκε μπροστά από τους Βενεζουελάνους στρατιώτες προσπαθώντας να διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται στα σύνορα προσπάθησαν να εμποδίζουν τον στρατό ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν απαγάγει τρεις στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα οι τέσσερις εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Υπενθυμίζεται, ότι χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε το κλείσιμο των συνόρων, καθώς η αντιπολίτευση σχεδίαζε να φέρει την ανθρωπιστική βοήθεια από τη Βραζιλία και άλλες δύο γειτονικές χώρες. 

Η κυβέρνηση Τραμπ η οποία υποστηρίζει τον Γκουαϊδό καταδίκασε κατευθείαν τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στα σύνορα. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και τις εκατοντάδες αυθαίρετες κρατήσεις που έλαβαν χώρα στη Βενεζουέλα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ