Ο Τραμπ κηρύσσει πόλεμο στο AIDS

Θέλει να εξαλείψει την επιδημία στις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη δεκαετία

Να δοθεί τέλος στην επιδημία του AIDS στη χώρα του μέσα στην επόμενη δεκαετία θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Ο προϋπολογισμός μου θα απαιτήσει από τους Δημοκρατικούς και από τους Ρεπουμπλικάνους να διαθέσουν τα απαραίτητα μέσα ώστε να εξαλειφθεί η επιδημία του HIV στις ΗΠΑ σε 10 χρόνια. Μαζί, θα νικήσουμε το AIDS στην Αμερική και πέραν αυτής» είπε.

Περίπου 38.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό που προκαλεί το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας στις ΗΠΑ το 2017, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

Ο αριθμός έχει μειωθεί στην πορεία των ετών, αλλά αυτό δεν μοιάζει να ισχύει για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, ειδικά τους Αφροαμερικανούς, τους ισπανόφωνους και τους ομοφυλόφιλους μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το AFP.

Η κυβέρνηση του Τραμπ πρότεινε την περασμένη χρονιά να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την καταπολέμηση του AIDS στις ΗΠΑ και ακόμη περισσότερο σε διεθνές επίπεδο, κάτι που απέρριψε το αμερικανικό Κογκρέσο.

Διαβάστε επίσης