Βούτσης: Στο επιστημονικό συμβούλιο η ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής

Στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση, θα προωθηθεί το ερώτημα για ερμηνεία του Κανονισμού σε ό,τι αφορά τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ζήτησε να λάβει θέση η Επιτροπή για την οντότητα μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση που έχει 5 βουλευτές αλλά όχι όλους εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βούτσης, η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Διευκρίνισε, δε, ότι «το ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι αν με τον ισχύοντα κανονισμό, επιτρέπεται το ένα ή το άλλο. Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αλλαγή».

Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε για την επιστολή του Πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής. «Αισθάνθηκα απελευθερωμένος στην Επιτροπή Κανονισμού», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, θυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει και κάποια πρόταση από τα κόμματα για το θέμα.

«Είναι απολύτως συνταγματικά και θεσμικά σωστή η έκφραση της γνώμης του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός δεν δίνει εντολή. Είναι ο πρόεδρος του πρώτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος. Γνωστοποιεί, στην επιστολή του, ότι δεν έχει καμία διάθεση να παρουσιάζεται ως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός μέσα από τυχόν αλλαγές στον κανονισμό», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει το ζήτημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ίσως την Παρασκευή να ψηφιστεί το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Τρίτη ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος ώστε περί τα μέσα Μαρτίου, να κλείσει αυτή η διαδικασία με την διεξαγωγή της δεύτερης ψηφοφορίας.

Την απόφαση Βούτση σχολίασε με tweet του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, γράφοντας:

Διαβάστε επίσης