Παρέμβαση Νικολάου στη Διεύθυνση Δασών Αχαΐας: «Δεν θα αφήσουμε να παγώσουν άνθρωποι το χειμώνα...» – Να ξεκινήσει άμεσα η περίοδος ξύλευσης ζητούν τρία χωριά

στη δυτική αχαια

Την άρση της απόφασης του Δασαρχείου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η περίοδος ξύλευσης στο δάσος της Στροφυλιάς, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Δασών Αχαΐας Γ. Παναγιωτόπουλο, το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της Πάτρας. Ο δήμαρχος συνοδευόταν από εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου και εκπροσώπους της περιοχής. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στη συνάντηση, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος, ώστε φέτος το χειμώνα να μη μείνει χωρίς ζέστη, κανένα σπίτι στην περιοχή. «Η κρίση και οι δύσκολες συνθήκες έχουν κάνει τη ζωή των δημοτών δυσμενέστερη. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άρρωστοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ξύλα…», σημείωσε ο κ. Νικολάου ζητώντας την άμεση άρση της απόφασης, ώστε να ξεκινήσει η περίοδος ξύλευσης και στο μέλλον να εξεταστεί μια φόρμουλα, η οποία θα συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, την ασφάλεια του δάσους και την προστασία των πολιτών.

Επίσης, ορίστηκε νέα συνάντηση η οποία θα γίνει στο δημαρχείο στην Κάτω Αχαΐα την ερχόμενη Τρίτη στη 1μμ με την παρουσία του Δασάρχη Πατρών Σ. Βαρβατσούλη.

Διαβάστε επίσης