Οι Αχαιοί που βρέθηκαν στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον ομογενή - "Ο χώρος ήταν γεμάτος αστυνομικούς" - ΦΩΤΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΣΤΙς ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Στους Βουλιαράτες βρέθηκαν μέλη, φίλοι και χορευτές του συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος", λίγα λεπτά μετά το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Δεν θέλω τη ζωή μου χωρίς αυτόν

Ήταν όλοι τους, προσκεκλημένοι στο διήμερο της 27ης και 28ης Οκτωβρίου μειονοτικών οργανώσεων και συλλόγων για τις εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου. 

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μπαρμπούνης οι εκδηλώσεις ήταν συγκινητικές.

«Αφού το Σάββατο παρουσιάσαμε τα χορευτικά μας, ξεκινήσαμε την Κυριακή με προορισμό το στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων κατά το έπος του '40-41 προκειμένου να αποδώσουμε τιμή στους Έλληνες πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο. Λίγο πριν φτάσουμε στο νεκροταφείο μας σταμάτησε ένας πολίτης και μας είπε να μην προχωρήσουμε, γιατί κάποιος στο νεκροταφείο πυροβολεί με καλάσνικοφ. Μετά από συνεννόηση με την Βορειοηπειρώτισσα ξεναγό μας μπήκαμε στο νεκροταφείο, ουσιαστικά 25 λεπτά μετά από τη στιγμή που έγινε το επεισόδιο. Ο χώρος ήταν γεμάτος αστυνομικούς αφού είχε ξεκινήσει πλέον η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων. Βλέπαμε να πετά το ελικόπτερο που αναζητούσε τον 35χρονο. Αφού ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας, αποχωρήσαμε και μετά από τρεις ώρες περίπου μάθαμε ότι ήταν νεκρός» μας μεταφέρει ο κ. Μπαρμπούνης.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου είπε:

«Εθνική υπερηφάνεια, περιεχόμενο, μηνύματα…». Και συμπλήρωσε: «Όπως σε κάθε εκδήλωση δε θα λείπουν και τα στραβά και αναφέρομαι στην κακή στάση του Δημάρχου Φοινίκης να γίνεται εμπόδιο σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου Αγ. Κοσμάς φτάνοντας σε σημείο να απολύει υπαλλήλους του Δήμου που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να στέλνει αστυνομία να τους εμποδίσει…Ας είναι μια κακή παρένθεση». Και καταλήγει: «Πολλά συγχαρητήρια στον Πολ. Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς» και τον Πολ. Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος». 

Διαβάστε επίσης