Πάτρα: H μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση - ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να παρακολουθήσει την παρέλαση και να χειροκροτήσει θερμά τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος Τεμπονέρας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τα πάντα στο κέντρο της Πάτρας ειναι έτοιμα με τις τελευταίες λεπτομέρειες να τακτοποιούνται αυτή την ώρα. 

Οι δρόμοι έκλεισαν και τοποθετήθηκαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα 

Δείτε φωτο: 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

7.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
8.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας.
11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου (τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ).
11.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.
12.00 μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.
17.32 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Διαβάστε επίσης