Ξανθός: "Άλλες δύο ΤΟΜΥ στην Πάτρα" - Το πρόγραμμα επίσκεψης του υπουργού - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται το απόγευμα

στην εκδήλωση που μιλά ο υπουργός

"Με τη νέα προκήρυξη που έληξε και την τελική επιλογή που γίνεται θα ενισχύσουμε τις υπάρχουσες δομές με περισσότερους γιατρούς και θα αναπτύξουμε νέες τοπικές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα", δήλωσε από την Πάτρα κατά την επίσκεψή του σε ΤΟΜΥ της ευρύτερης περιοχής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, επιθεωρώντας τις ιατρικές μονάδες της περιοχής. 

Ο υπουργός, είπε ότι στην Πάτρα το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν άλλες δύο ΤΟΜΥ. Στόχος σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, είναι μέχρι τέλος χρόνου να έχουν αναπτυχθεί 120 ΤΟΜΥ ανά τη χώρα, για να καλυφθεί το 50% του αρχικού σχεδιασμού.

Ο υπουργός αναγνώρισε τις δυσκολίες στο εγχείρημα, κυρίως λόγω του κτιριακού. Πρόβλημα υπάρχει και με την ανταπόκριση του προσωπικού σύμφωνα με τον κ. Ξανθό και σε ότι αφορά στις κατά καιρούς προκηρύξεις. Ο ίδιος το απέδωσε στη φυγή γιατρών στο εξωτερικό και όχι σε άρνησή τους να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ Πατρών.

Στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: "Η Υγεία μετά τα μνημόνια" στο Ξενοδοχείο “ASTIR”, Αγ. Ανδρέου 16 .

Νωρίτερα το πρωί, επισκέφθηκε τις ΤΟΜΥ στην Τριών Ναυάρχων , στην Παραλία Πατρών, στο κέντρο υγείας Βορείου Τομέα Πατρών. 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, ενόψει της καθόδου του Υπουργού στην Πάτρα. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Αστηρ», όπου ο κ. Ξανθός θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η Υγεία μετά τα μνημόνια».

Διαβάστε επίσης