Η έννοια της Ψυχολογικής Κρίσης και του Τραύματος

στο Bright Side Study Room, Φιλοποίμενος 45, την κυριακή 30 Σεπτεμβριου

Η ζωή είναι ένα ταξίδι, ένα οδοιπορικό με πολλούς προορισμούς, άλλοτε γνωστούς και άλλοτε άγνωστους, άλλοτε όμορφους και άλλοτε άσχημους… Κάθε άνθρωπος σε κάποια στιγμή της ζωής του θα έρθει αντιμέτωπος με μια τραυματική εμπειρία. Οι τραυματικές εμπειρίες είναι διαφορετικές για τον καθένα από εμάς και επηρεάζουν άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. 

Οι καταστάσεις κρίσης είναι αναρίθμητες και ποικίλουν για κάθε έναν από εμάς, καθώς επίσης διαφέρει ο τρόπος, με τον οποίο επιλέγουμε να αντιδράσουμε σε αυτές. Η παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσης δεν είναι τίποτε άλλο από την έγκαιρη και ουσιαστική παρέμβαση σε αυτές, στις οποίες παρατηρείται απώλεια ελέγχου και μερική ή ολική έκπτωση της λειτουργικότητας του ατόμου. 

Πρόκειται για μια παρέμβαση σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης», όπου το άτομο βιώνει σημαντική δυσφορία εξαιτίας ενός επώδυνου γεγονότος ή μιας απρόσμενης και ανεπιθύμητης αλλαγής. 

Ποια γεγονότα θεωρούνται τραυματικά; Τι είναι η μετατραυματική διαταραχή άγχους; Θα αναπτύξω αυτή τη διαταραχή μετά από ένα τραυματικό γεγονός; Ποια είναι τα συμπτώματα της διαταραχής μετά από ένα ψυχοτραυματικό στρες; Τι μπορώ να κάνω μετά από ένα τραυματικό γεγονός για να βοηθήσω τον εαυτό μου; Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω κάποιον που έχει βιώσει ένα τραυματικό γεγονός; Πότε τα άτομα που έχουν βιώσει ένα τραυματικό γεγονός χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού; 

Αν επιθυμείς να συμμετέχεις σε έναν κύκλο ομιλιών με ευρύτερη θεματολογία την Συμβουλευτική και την Υποστηρικτική Παρέμβαση σε Κρίση και έτσι, να σχεδιάσεις με έναν διαφορετικό τρόπο το δικό σου οδοιπορικό, απολαμβάνοντας την κάθε ξεχωριστή του στάση, παρά τις όποιες δυσκολίες και τις προκλήσεις της, σε περιμένουμε στην ομάδα μας!


Υπεύθυνη σεμιναρίου: Ioanna Tsakona,Ψυχολόγος-Υγειονομικός Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. 

Ε-mail επικοινωνίας : [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχών : έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 - Έναρξη : 30 Σεπτεμβρίου 2018

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Μειωμένη τιμή: 7 ευρώ (στην περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής και για τις 5 συναντήσεις).