Πάτρα: Πυροσβεστικές δυνάμεις και διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στις πληγείσες περιοχές της Αττικής

Στο κιάτο πυροσβεστες από την Αχαΐα

Στη μάχη με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, μετέχουν Πυροσβέστες από την Πάτρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, 12 άνδρες με 6 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στην Κινέτα.

ΤΩΡΑ - Μάτι: Πατρινοί διασώστες του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν πάνω από 20 σορούς στην "Αργυρά Ακτή" - Οικονομόπουλος: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι γονείς και παιδιά! - ΝΕΟΤΕΡΑ

Την ίδια ώρα 20 Πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, βρίσκονται στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κιάτο Κορινθίας.

Στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα αναχώρησαν χθες το βράδυ για να βοηθήσουν την κατάσταση στην περιοχή της Κινέτας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αχαιός πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος. Επίσης, συνάδελφοί τους από το Ναύπλιο και την Τρίπολη έχουν μεταβεί στην Ανατολική Αττική.

2641331_0.jpg

Ο Ν. Οικονομόπουλος χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα και μίλησε για μεγάλη καταστροφή, ενώ τόνισε ότι οι εθελοντές θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο. Πρόσθεσε ότι οι ερυθροσταυρίτες διαθέτουν εξοπλισμό και είναι άρτια εκπαιδευμένοι, ενώ προετοιμάζονται συνεχώς για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Οι εθελοντές του ΕΕΣ θα βρίσκονται δίπλα στους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές τους.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ εξέφρασε την ευχή να τελειώσει ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας με όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές.
 

 

Διαβάστε επίσης