Μεσολόγγι: Προφυλακίστηκε ο 47χρονος «εγκέφαλος» των ρευματοκλοπών - Ελεύθεροι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι - Συνεχίζονται οι συλλήψεις

και σήμερα

Προφυλακιστέος κρίθηκε  (οδηγείται στις Φυλακές Κορυδαλλού), μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου ο 47χρονος «εγκέφαλος» για τις ρευματοκλοπές που φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τοποθετούσε έναντι αμοιβής, εξαρτήματα στους μετρητές, ώστε να μην γίνεται σωστή καταγραφή του ρεύματος που καταναλωνόταν.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αναφέρει το sinidisi.gr.

Ως προς την μεθοδολογία του κυκλώματος υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιούσε σε καταστήματα και οικίες, κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

• Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια ρύθμιζε αυτόν στον επιθυμητό αριθμό κιλοβατόρων, ενώ έπειτα τον επανασφράγιζε με γνήσιες σφραγίδες, τις οποίες προμηθευόταν από τον 48χρονο και τον 32χρονο, συνεργούς του, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία που ήταν εξωτερικός συνεργάτης του ΔΕΔΔΗΕ.
• Παραβίαζε τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στη συνέχεια τοποθετούσε σε αυτόν ειδικό εξάρτημα, ώστε να καταγράφονται πολύ λιγότερες κιλοβατώρες από αυτές που καταναλώνονταν.
• Στις περιπτώσεις που είχε πραγματοποιηθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, προέβαινε είτε στην παράνομη επανασύνδεση του μετρητή, είτε στην απευθείας σύνδεση της οικίας στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ή ακόμη και σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από γειτονικές πολυκατοικίες.
• Σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε την δυνατότητα πληρωμής συσσωρευμένων οφειλών, ο αρχηγός μαζί με τον 39χρονο και τον 55χρονο σχημάτιζαν νέους φακέλους πελάτη, με τους οποίους πραγματοποιούσαν μεταφορά της σύνδεσης σε ιδιωτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο υπέβαλλαν μεταξύ άλλων και ψευδή υπεύθυνη δήλωση για μη οφειλή στον προηγούμενο πάροχο.

Την ίδια στιγμή, οι συλλήψεις από την Αστυνομία, συνεχίζονται σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Σήμερα έγιναν 13 συλλήψεις σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ