Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγεΐκων: Ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος στο ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι

στις 5 ιουλιου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγεΐκων υποδέχεται στο ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι του,τον Πέτρο Ανδρουτσόπουλο. Ο μουσικός και ερευνητής της λαϊκής παράδοσης με καταγωγή από το χωριό Λάππα, έρχεται να προσφέρει μια μοναδική βραδιά χορού και τραγουδιού μαζί με μια πολυπληθή ορχήστρα την Παρασκευή, 06/07/18 και ώρα 21.30 στην πλατεία των Σαγεΐκων.

Την Πέμπτη 05/07/18 και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού ένας «Δημόσιος Διάλογος για τον Λαϊκό Πολιτισμό», με κεντρικό εισηγητή τον Πέτρο Ανδρουτσόπουλο και ομιλητές καταξιωμένους μελετητές και καλλιτέχνες στο χώρο του λαϊκού πολιτισμού. Καλούνται φορείς, σύλλογοι και ομάδες που ασχολούνται με τον λαϊκό πολισμό σε αυτό το δημόσιο διάλογο να καταθέσουν προβληματισμούς, ιδέες, στόχους και να τοποθετηθούν για το μέλλον του λαϊκού πολιτισμού στην περιοχή μας.

Τι είναι το παραδοσιακό τραγούδι; Πώς προέκυψε; Ποιούς εξέφρασε; Ποιόν εκφράζει και κάτω από ποιές αξίες αυτό που δημιουργείται σήμερα;Ο Σύλλογος υπερασπιζόμενος γνήσιες μορφές του δημοτικού μας τραγουδιού προσκαλεί ένα τοπικό καλλιτέχνη με μακρά πορεία στην μουσική, έναν δημιουργό της νέας γενιάς. Αυτή τη συνεργασία εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής δημιουργίας και κληρονομιάς στην Δυτική Αχαΐα.