Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο κεντρικό Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού- Για νέα εποχή μιλάει ο Πατρινός πρόεδρός του Νίκος Οικονομόπουλος

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο κεντρικό Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού στο οποίο  αναδείχθηκε πρόεδρος ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πατρέων Νίκος Οικονομόπουλος. Το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο  το οποίο προέκυψε από τις πανελλαδικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή, εξέλεξε κατά απόλυτη πλειοψηφία τον κ. Οικονομόπουλ, ο οποίος είχε αναδειχθεί και πρώτος σε ψήφους.

Αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού της χώρας, ο κ.  Νίκος Οικονομόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει να επιστρέψει στο υψηλότερο σημείο ανιδιοτελούς ανθρωπιστικής προσφοράς και στο ανώτατο επίπεδο της εκτίμησης των πολιτών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με σκληρή και αποτελεσματική δουλειά! Όχι με τακτικές αυτοπροβολής, ούτε φυσικά με παραφωνίες που μόνο κακό κάνουν στο κύρος του Ε.Ε.Σ. και ενίοτε εξυπηρετούν πάσης φύσεως σκοπιμότητες.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα, και την εργασιακή ειρήνη και να εγγυηθούμε την ενότητα και αφοσίωση – προσήλωση όλων όσοι είναι Ερυθροσταυρίτες, σε έναν κοινό στόχο:

Να ξαναφθάσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο ζενίθ της προσφοράς του στην κοινωνία!

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, συμπληρώνονται 141 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Ε.Ε.Σ. υπό τον πρώτο Πρόεδρο Μάρκο Ρενιέρη και έμελλε να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστικό σε μεγάλα και ιστορικά  εθνικά γεγονότα.

Οι εκλεγμένοι στο νέο ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ., λοιπόν, έχουμε χρέος να αντιληφθούμε την ιερή αποστολή μας. Εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο μη Κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό της χώρας και η ευθύνη είναι μεγάλη και ιστορική.

Σε ό,τι με αφορά, είμαι αποφασισμένος να ανταπεξέλθω στον ρόλο που μου ανατέθηκε και μαζί με την νέα Διοίκηση να επιτύχουμε τον στόχο, ώστε ο Ε.Ε.Σ. να γυρίσει σελίδα και να μπει με δυναμισμό και σύγχρονη νοοτροπία στην νέα εποχή».

Μιλώντας στο tempo24 ο κ. ΟΙκονομόπουλος έκανε λόγο για επανεκκίνηση της ιστορίας του Ερυθρού Σταυρού υπενθυμίζοντας ότι οι τελευταίες εκλογές είχαν γίνει έξι χρόνια πριν, το 2012. "Αυτό μας γεμίζει με πολύ μεγάληχαρά αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και απέναντι στους ανθρώπους τους και τους εθελοντές του που δίνουν και την ψυχή τους για το λειτούργημα που επιτελούν. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή.".

 

Διαβάστε επίσης