Πάτρα: Εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου με εισηγήτρια τη δικηγόρο που μήνυσε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και η Επιτροπή που έχει συγκροτήσει για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διοργανώνουν την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018, εκδήλωση-ημερίδα, στην αίθουσα διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος», στην οδό Φιλοποίμενος 24 & Ρήγα Φεραίου, (Γ΄ όροφος).


Εισηγητές της ημερίδας θα είναι εκπρόσωποι αναγνωρισμένων εγχώριων και διεθνών φορέων και ειδικότερα η κα. Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία θα μιλήσει για τον «Εγκλεισμό, τις συνθήκες κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων», η οποία είχει καταθέσει την μήνυση κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου και υπερασπίστηκε τους 9 ομοφυλόφιλους.

Ο κ. Βασίλειος Κερασιώτης, δικηγόρος και Μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και Διευθυντής HIAS Ελλάδας, με εισήγηση για τις «Όψεις του ρατσιστικού εγκλήματος στην Ελλάδα» και αναφορές στην νομολογία και τέλος ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος θα αναφερθεί στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με ειδικότερο θέμα εισήγησης «Ζωές σε αναμονή- δύο χρόνια μετά τη συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κ. Αθανάσιος Ζούπας, ενώ τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίζει ο κ. Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ