Οι κάλπες θα «επιβραβεύσουν» δεόντως τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα πεπραγμένα τους

Του Θανάση Νταβλούρου

Την ώρα που το ένα φιάσκο έρχεται πίσω από το άλλο για την ανεκδιήγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κάνει ό, τι μπορεί για να καθυστερήσει το επερχόμενο τέλος του ετερόκλητου μορφώματος του, διαλαλεί με υπερηφάνεια την «καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια!

Ναι, μιλάμε για τον ίδιο πολιτικό που υποσχόταν στον ελληνικό λαό την κατάργηση τους «με ένα νόμο και μ’ ένα άρθρο» και που προαναγγέλλει τώρα τη λήξη του μνημονίου που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το συνεταιράκι του, τους ΑΝΕΛ, έφερε στη θέση του… "παραδείσου" που υποσχόταν στην κοινωνία.

 Μια κοινωνία την οποία έχουν γονατίσει με την ανάλγητη φορολογική πολιτική τους και της παίρνουν και τα σπίτια, ενώ εξακολουθούν να θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να την κοροϊδεύουν με τα ασύστολα και τερατώδη ψέματα τους.

 Μιλάει ο κ. Τσίπρας για τον τερματισμό του μνημονίου όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι με την έναρξη της εφαρμογής του αυτό ήταν προγραμματισμένο να λήξει τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ μετέπειτα θα ακολουθήσουν οι βαρύτατες επιπτώσεις του, με τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Αν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστεύουν πραγματικά ότι κλείνουν τη μνημονιακή εποχή, ας προχωρήσουν σε εκλογές. Αν εννοούν τα όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Κι εν τέλει, αν θεωρούν ότι «μνημόνια τέλος», πιστεύοντας ότι οι πολίτες θα τους επιβραβεύσουν για τα όσα έχουν κάνει, δεν έχουν παρά να τους δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστούν στην κάλπη, το συντομότερο δυνατό.

Αλλά ξέρουν ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι απολύτως καταδικαστική γι’ αυτούς, γιατί όλα τα ψέματα, όσο ωραία κι αν ακούγονται, κάποτε τελειώνουν!

Πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επιλέξουν την αναγεννητική πορεία της πατρίδας μας από την τυφλή οπισθοδρόμηση, προκρίνοντας την αλήθεια και την πράξη από τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και την απραξία. Οι καιροί, ου μενετοί.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ