Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τελευταίο ψέμα Τσίπρα είναι η «καθαρή έξοδος»

«Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 - 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος»

Με στόχο να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου» από το πρόγραμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι η δήθεν “καθαρή έξοδος”. Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο κ. Τσίπρας για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα». 

Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση της γραμματείας παραγωγικών φορέων με θέμα «λαϊκές αγορές» ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει για πολλά χρόνια ακόμα την οικονομία.  «Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος σήμερα  που την ώρα που μιλάει για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019,  αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει. Είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που  φέρνουν την προσωπική  σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 - 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει».  

Όσο αφορά το πλεόνασμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι βγήκε από τις θυσίες του ελληνικού λαού το οποίο θα το μοιράσει με επιδομάτων στους πολίτες.«Εχει το θράσος και διαφημίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα ως μεγάλη επιτυχία. Πλεόνασμα όμως που βγήκε από το δικό σας υστέρημα, το δικό σας κόπο και  βγήκε από την υπερφορολόγηση που επέβαλε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Και πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από αυτά που του ζητούσαν. Τα χρήματα τα πήρε από εσάς για να μοιράσει ψίχουλα και κοινωνικές παροχές  μόνο σε αυτούς που τον βολεύουν και για να χτίσει ένα νέο μεγάλο πολιτικό κομματικό Κράτος για να βολέψει συγγενείς, φίλους και κολλητούς του συστήματος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην παραίτηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από την θέση του διευθυντή του διαστημικού οργανισμού, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα κορυφαίο ακαδημαϊκό. «Εμείς λέμε όχι σε αυτή νέα αναξιοκρατία την οποία επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Και η οποία εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο με την εκκωφαντική παραίτηση, ενός σπουδαίου ακαδημαϊκού, ο οποίος τοποθετήθηκε  σε μια σημαντική θέση και τα βρόντηξε και έφυγε καταγγέλλοντας αναξιοκρατία, κομματισμό και σκάνδαλα. Στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή  καθρεφτίζεται η πραγματικότητα  της σημερινής Ελλάδος. Και καθρεφτίζονται οι δυο Ελλάδες οι οποίες συγκρούονται σήμερα: Από τη μια η Ελλάδα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Και από την άλλη η Ελλάδα της δουλειάς, της σκληρής προσπάθειας που εσείς μέσα από τη δική σας δουλειά στις λαϊκές εκφράζεται κάθε μέρα».

Στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στους τομεάρχες του κόμματος και αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. 

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης