Στα "χαρακώματα" δυτική Αχαΐα και Αιγιάλεια - Αύριο: έκτακτη σύσκεψη στον ΦΟΔΣΑ και συνέντευξη τύπου του Παναγόπουλου - Ηλεκτρισμένο κλίμα στην επικοινωνία

μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης

Αύριο Μ. Τετάρτη στις 4 το απόγευμα τελικά θα γίνει η έκτακτη σύσκεψη του ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά απορριμμάτων από το Αίγιο στον ΧΥΤΑ Φλόκα μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στο μεταξύ θα προηγηθεί το πρωί συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αιγιάλειας Θ. Παναγόπουλο για το επίμαχο θέμα. 

Η σύσκεψη του φορέα, θα γίνει στο πρώην δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά. Ήδη η απόφαση βρίσκεται στα χέρια νομικών, οι οποίοι επεξεργάζονται ένα – ένα τα άρθρα που αφορούν τη μεταφορά μέρος απορριμμάτων από την Αιγιάλεια στον ΧΥΤΑ Φλόκα αλλά και σε άλλους τέσσερις ΧΥΤΑ της δυτικής Ελλάδας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.  

Στη σύσκεψη έχει κληθεί επίσης να λάβει μέρος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νομικός Ηλίας Καραμπελιάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Σπύρο Τραχάνη, έχουν κληθεί όλοι ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί για το «εντέλλεστε».

«Εμείς παραμένουμε στη θέση μας. Δεν αλλάζω, την άποψή μου. Έχουμε πει, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλες ποσότητες, πέραν των ήδη συμφωνημένων από Πάτρα, Ερύμανθο και Καλάβρυτα», επαναλαμβάνει ο κ. Τραχάνης.

Πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος Αιγιάλειας 

Ηλεκτρισμένη ήταν στο μεταξύ η ατμόσφαιρα κατά την επικοινωνία του Σπύρου Τραχάνη με τον Θ. Παναγόπουλο. Ο δήμαρχος Αγιάλειας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ με σκοπό να συζητηθεί η υλοποίηση της απόφασης. Μην ξεχνάμε ότι το Αίγιο λόγω Πάσχα «καίγεται» να καθαρίσει την πόλη από τα σκουπίδια, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Αιγείρας να σταματήσει τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Η επικοινωνία των δύο ανδρών, φέρεται να έγινε σε υψηλούς τόνους.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης