Σύσκεψη για τις σφαγές προβάτων σε δημόσιο χώρο – Τί γίνεται με το βάρβαρο «έθιμο» στην Κάτω Αχαΐα;

συνάντηση αύριο στις 11 το πρωί στο γραφείο του Θ. Ραυτακοπουλου

Σε φθίνουσα πορεία το βάρβαρο "έθιμο" της δημόσιας σφαγής προβάτων τις ημέρες του Πάσχα στην Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο έχει περιοριστεί κατά 80% φέτος. "Φαίνεται ότι ο αγώνας μας και οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο από τον δήμο, όσο και από τον εισαγγελέα, την αστυνομία αλλά και τις φιλοζωικές οργανώσεις, έφεραν αποτέλεσμα. Οι συλλήψεις επίσης, που έγιναν για πρώτη φορά πέρσι, όπως και τα τσουχτερά πρόστιμα 30.000 και 35.000 ευρώ, λειτούργησαν ανασταλτικά", σημειώνει, μιλώντας στο tempo24.gr, ο κ. Ραυτακόπουλος.

Ωστόσο, αύριο στις 11 το πρωί, ο κ. Ραυτακόπουλος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή, αστυνομίας, φιλοζωικών συλλόγων και του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με τις παράνομες σφαγές. "Η σύσκεψη γίνεται σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών εγκαίρως. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους συμπολίτες μας", συμπληρώνει ο κ. Ραυτακόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, συνελήφθη ένας άνδρας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Κάτω Αχαΐας για σφαγή ζώου σε δημόσιο χώρο. Επρόκειτο για την πρώτη σύλληψη που αφορούσε το παράνομο "έθιμο". Εδώ και πολλά χρόνια, αίματα τρέχουν στο συνοικισμό των ρομά και οι κάτοικοι της Αχαγιάς διαμαρτύρονται. Ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές,  που, σφάγια πετάγονταν και σε κάδους απορριμμάτων!

B.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ