Πολύ γέλιο και τρέξιμο στη δεύτερη Νυχτερινή Πλοήγηση του 53ου Κρυμμένου Θησαυρού

του παιχνιδιού

Πολύ γέλιο και τρέξιμο χαρακτήρισαν τη δεύτερη Νυχτερινή Πλοήγηση του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με τους μεταμφιεσμένους κυνηγούς των πληρωμάτων εφοδιασμένους με κέφι, γρηγοράδα, ετοιμότητα και καρναβαλική διάθεση να αναστατώνουν και να οργώνουν όλη την πόλη.

Ο τίτλος ήταν απολύτως ενδεικτικός όσων ακολούθησαν: «Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος».

Το ραντεβού της συνάντησης είχε δοθεί με γρίφο από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Πάτρας στις 16.00 και τα πληρώματα προσήλθαν στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ στις 19.45. Εκεί πήραν τον ακόλουθο γρίφο που προσανατόλισε τη νυχτερινή περιπέτειά τους:

«Η τήρηση του κώδικα καρναβαλικής οδήγησης αποτελεί μία από τις δράσεις  της ομάδας κρυμμένου θησαυρού για την καλύτερη ενημέρωση των κυνηγών σε θέματα καρναβαλικής κυκλοφορίας.

Είναι βέβαιο ότι στις 31/1/2018 στις 20:00 θα εγκαινιάσουμε πιλοτικά και για δύο ώρες έως τις 22:00, νέα σήμανση για την αλλαγή της κλήσης των οδών από ευθείες σε ανηφόρες ή κατηφόρες, γιατί υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες των καρναβαλοκυνηγών ότι βαρέθηκαν...!!!!

Σκοπός της δράσης, και εφόσον βρείτε που έχουν τοποθετηθεί οι νέες σημάνσεις, είναι να:

ΣΥΝΔΥΑΣΕΤΕ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ - ΤΑΙΡΙΑΞΕΤΕ - και αφού ...... ανακαλύψετε...  να έρθετε στο κέντρο καρναβαλικής κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 22:30».

Σε 12 σημεία της Πάτρας η Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού πάνω σε κολώνες της Τροχαίας είχε κρεμάσει ταμπέλες με το σήμα της ανηφόρας του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όπου η κλίση της ανηφόρας σηματοδοτείται από μοίρες (το γνωστό τρίγωνο). Στις διάφορες ταμπέλες υπήρχαν διαφορετικά νούμερα στις μοίρες. Κάθε νούμερο στην κάθε ταμπέλα παρέπεμπε σε ένα συγκεκριμένο γράμμα της αλφαβήτου. Έτσι τα πληρώματα βρίσκοντας τις ταμπέλες με τα νούμερα έβρισκαν τα γράμματα της αλφαβήτου που συνδυαζόμενα σχημάτιζαν τις λέξεις «Ρωμαϊκό Ωδείο» (12 γράμματα όσα τα σημεία και οι ταμπέλες). Η  είσοδος του Ρωμαϊκού Ωδείου στην ανηφόρα ήταν ο τελικός προορισμός της περιήγησής τους.

Τα 12 σημεία που είχαν αναρτηθεί οι ταμπέλες και έπρεπε να εντοπίσουν οι κυνηγοί ήταν: Είσοδος του Νότιου Πάρκου, Όθωνος Αμαλίας και Κολοκοτρώνη, Κανακάρη και Κολοκοτρώνη, Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων, Β. Ηπείρου και Κορίνθου, Πλατεία Νόρμαν και Ρήγα Φεραίου, Γεωργίου Ολυμπίου και Θεμιστοκλέους, Ευμήλου και Υψηλάντου, Ηπείρου και Ιωαννίνων, Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, Φαβιέρου και Κωνσταντινουπόλεως, Ζαϊμη και Μαιζώνος.

Ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι που καταχάρηκαν οι κυνηγοί των 32 πληρωμάτων που συμμετείχαν και έδωσαν γιορταστική όψη στην καρναβαλική νύχτα.

Η έκλειψη της σελήνης τη νύχτα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου δεν πτόησε διόλου τους δαιμόνιους καρναβαλοκυνηγούς που και αυτή τη φορά έτρεξαν και βρήκαν χωρίς στιγμή να χάσουν τον στόχο από μπροστά τους. Ακόμα και σε συνθήκες μεγάλης ανηφόρας.

Μετά τη διασκεδαστική αυτή εμπειρία τα πληρώματα ανανεώνουν το ραντεβού τους για την 3η και τελευταία Νυχτερινή Πλοήγηση του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου με τίτλο «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα». Το σήμα εκκίνησης θα δοθεί ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ Πάτρας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 16.00.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

 

Διαβάστε επίσης