Η Μακεδονία είναι εδώ!!!

Του Θανάση Νταβλούρου

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε την Κυριακή την Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, είναι η αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα, που επιμένει σε μια άνευ προηγουμένου αδικαιολόγητη και ύποπτη μυστική διπλωματία, για ένα μείζον εθνικό θέμα.

Ας το συνειδητοποιήσουν ότι ούτε που διανοείται ο ελληνικός λαός να παραδώσουμε ως Έθνος το όνομα «Μακεδονία» σε ένα σλαβικό κρατίδιο με αποδεδειγμένα αλυτρωτικές βλέψεις. Το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες από τη συμπρωτεύουσα δεν επιδέχεται ουδεμίας αμφισβήτησης.

Η κυβέρνηση, ως η καθ’ ύλην αρμόδια στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη της. Αφήνοντας το «κρυφτούλι» που παίζει, καλείται πρωτίστως να αντιμετωπίσει ευθέως τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος χαρακτήρισε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, προδικάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την τελική έκβαση των όποιων διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, καλείται να επιδιώξει μια λύση που να προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα και να εκφράζει το πατριωτικό αίσθημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα Σκόπια αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα και ως εκ τούτου η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία, στην παρούσα φάση, μπορούν να στηριχτούν, αν θέλουν πραγματικά να βγουν από τα αδιέξοδα τους και να γίνουν μέλος της ενωμένης ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ατλαντικής Συμμαχίας.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ