Αγώνας δρόμου στο δάσος της Στροφυλιάς

απο τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προκηρύσσει τους Περιφερειακούς Αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος οι οποίοι θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ:    ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:  ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ (ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ)         

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ:

 

Απόσταση

Κατηγορία

Έτη Γέννησης

500μ.

ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΑΓΟΡΙΑ

Μόνο οι γεννηθέντες  2007 – 2008 – 2009

1.000μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄

Μόνο οι γεννηθείσες  2005 – 2006

1.000μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄

Μόνο οι γεννηθέντες  2005 – 2006

2.000μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄

Μόνο οι γεννηθείσες  2003 – 2004

2.000μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄

Μόνο οι γεννηθέντες  2003 – 2004

3.000μ

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Μόνο οι γεννηθείσες  2001 – 2002

4.000μ

ΠΑΙΔΩΝ

Μόνο οι γεννηθέντες  2001 – 2002

4.000μ

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Μόνο οι γεννηθείσες  1999 – 2000

6.000μ

ΕΦΗΒΩΝ

Μόνο οι γεννηθέντες  1999 – 2000

6.000μ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μόνο οι γεννηθείσες  1998 και μεγαλύτερες

8.000μ

ΑΝΔΡΩΝ Β΄ - ΑΝΔΡΩΝ

Μόνο οι γεννηθέντες  1998 και μεγαλύτεροι

 

Οι αγώνες αυτοί έχουν σαν στόχο την προετοιμασία των αθλητών της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου 2018 και κυρίως για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.  

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

4.1    Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής (σύμφωνα  με όσα αναφέρονται και στην παράγραφο 3)  οι αθλητές  - αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία - μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους- ες έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.

 

4.2     Όλοι οι αθλητές-τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.

5.   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

       Οι Περιφερειακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος δεν αποτελούν πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος και δεν συμπεριλαμβάνονται στους αγώνες αξιολόγησης των Σωματείων.

 

6.   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με email το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14.00΄ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected].

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

 

Σημείωση: Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρη Ορφανόπουλο στο τηλέφωνο 6973351237.

 

Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής. Παρακαλούνται τα σωματεία να συμπεριλάβουν στη δήλωση συμμετοχής μόνο όσους αθλητές- τριες πρόκειται οριστικά να λάβουν μέρος στους αγώνες και όχι αυτούς- αυτές που δεν θα συμμετάσχουν.

 

Στις δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναγράφονται: το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ των Αθλητών- τριων ολογράφως και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται στο δελτίο, το ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και το  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του προπονητή.

 

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ..  Οι δηλώσεις  συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο, το Γεν. Γραμματέα  και να έχουν τη σφραγίδα του Σωματείου.

 

Οι αθλητές και αθλήτριες που είναι από ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ της τελευταίας περιόδου και οι οποίοι- ες, εάν δεν έχουν εκδοθεί  μέχρι τότε τα δελτία τους από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα μπορούν να δηλωθούν με τον αριθμό του πρακτικού απόφασης της μετεγγραφής τους, αλλά για να αγωνιστούν πρέπει να παρουσιάσουν, επίσημο αποδεικτικό στοιχείο της ηλικίας τους και σχετική ιατρική βεβαίωση.

 

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να έχει μαζί του το αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ :  ΠΩΣ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  Η  ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

α.   Δηλώνονται και αγωνίζονται μόνο οι αθλητές – τριες που τα δελτία τους  έχουν εκδοθεί από το  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και βρίσκονται στην κατοχή του σωματείου.

   Δελτίο πρέπει να έχει εκδοθεί και για την κατηγορία ΜΙΝΙ αγοριών – κοριτσιών.

β.   Όλα τα δελτία  ΝΕΑ και ΠΑΛΙΑ των αθλητών- τριών που θα αγωνιστούν, θα τα έχει στους  αγώνες ο έφορος ή ο προπονητής του Συλλόγου και οι αγωνιζόμενοι θα τα δείχνουν στην εκκίνηση στον αρμόδιο Κριτή.

γ.    Κανένας αθλητής- τρια που έχει δελτίο αθλητικής  ιδιότητας σε Σύλλογο στίβου, δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σύλλογο στον οποίο ανήκει.

 

7.   ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

     Οι συμμετέχοντες αθλητές - τριες θα πρέπει να προσέρχονται ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην Αίθουσα Κλήσης 50΄ πριν την τέλεση του αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ      ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 2725/99.

      ΑΘΛΗΤΗΣ- ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ, ΝΟΜΙΜΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΣΕ  ΚΑΜΙΑ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

      

8.   ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ :

 

Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές – τριες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πριν από τους  αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών – τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή- τριας και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο, κέντρο υγείας, αγροτικό ιατρείο, υγειονομική στρατιωτική μονάδα, από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή τέλος από Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.


 

9.   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :

Στον περιφερειακό αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ κλπ..

 

10.  ΕΠΑΘΛΑ :

          Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες της ατομικής κατάταξης θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

 

11.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.

Οι δρομείς που δεν θα περάσουν μέσα από τη χοάνη, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.

Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί της IAAF και του ΣΕΓΑΣ.

Όλοι οι αθλητές- τριες πρέπει να φοράνε τη στολή των Σωματείων τους, κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 

12. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

    Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Ορφανόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης