Έξι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Έληξε η προθεσμία

Έξι τελικά είναι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν φάκελο για χορήγηση μιάς από τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς ολοκληρώθηκε η προθεσμία, για την κατάθεση φακέλων για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι , 6 υποψήφιοι είναι:

Ο ΣΚΑΙ,
το Star,
Alpha,
ΑΝΤ1
και το Ε.

Αίτηση κατέθεσε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική με εκπρόσωπο τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε έως τις 15.00 το μεσημέρι να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Οσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια.Ενώ  αν ήταν περισσότεροι από 7 θα γινόταν δημοπρασία.

Από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών έφταναν στο κτίριο του ΕΣΡ, για να καταθέσουν τους φακέλους της υποψηφιότητάς τους.

Πρώτος φάκελος που έφτασε στο κτίριο του ΕΣΡ, γύρω στις 10 το πρωί, ήταν του Star.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο κτίριο του ΕΣΡ έφτασαν και άνθρωποι του Alpha.

Στη 1 το μεσημέρι, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης και η νομική σύμβουλος του σταθμού έφτασαν για την κατάθεση του φακέλου του σταθμού

Μία ώρα πριν λήξει η προθεσμία, στις 2 δηλαδή, έφτασε ο οικονομικός διευθυντής του «Ε» για την υποβολή της υποψηφιότητας

Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας, ο Οικονομικός Διευθυντής του «Ε», Δημήτρης Δημαρέλης, δήλωσε: «Καταθέσαμε τον φάκελο του καναλιού Ε για την αδειοδότηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας. Είμαστε βέβαιοι για την θετική έκβασή. Όπως γνωρίζετε το κανάλι έχει μπει σε μια νέα εποχή και ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας ισχυρός παίκτης στην τηλεοπτική αγορά».

Περίπου στις 2.25 το μεσημέρι, η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» (συμφερόντων Βρυώνη) κατέθεσε τον έκτο φάκελο στο ΕΣΡ.

Εκτός κούρσας έμεινε το Μέγκα, μετά από απόφαση των μετόχων του, σκορπώντας απογοήτευση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ιστορικού σταθμού. Πληροφορίες θέλουν ακόμη τους επιχειρηματίες Βρυώνη και Μάρη να καταθέτουν δύο χωριστούς φακέλους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Περίπου στις 17.30 το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ