Από το δημοτικό θέατρο, στα "Αστέρια"- Τα Μπουρμπούλια μετά από την τουρνέ τους σε διάφορους χώρους, πάνε... μπουζούκια

Κάποτε η στέγη τους ήταν το δημοτικό θέατρο. Μετά την ... έξωσή τους από αυτό, πέρασαν από πολλά κύματα. Και τώρα καταλήγουν στα ...μπουζούκια. με απευθείας ανάθεση, διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και τις προηγούμενες χρονιές. 

Τα Μπουρμπούλια λοιπόν, ο χορός που χρονολογικά ανάγεται γύρω στο 1872, με το όνομά του να το λαμβάνει από το θεατρώνη  Ανδρέα Λοβέρδο,  αυτοί οι άλλοτε απογευματινοί, πικάντικοι  χοροί που στιγμάτισαν την Πατρινή αποκριά, χοροί για γυναίκες που διατηρούσαν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο αναδεικνύοντας την κάθε συμμετέχουσα Πατρινή στην απόλυτη πρωταγωνίστρια ενός μυστηριώδους καρναβαλικού φλέρτ, καταλήγουν εν έτει 2018 στα "Αστέρια", σε μια κατεξοχήν βραδινή πίστα δηλαδή.

Το  γεγονός έχει προκαλέσει ευρύ  σχολιασμό και  την αντίδραση του Νίκου Κανελλάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 τόνισε ότι δημιουργούνται συνειρμοί κάθε άλλο παρά κολακευτικοί για το χορό και τη φυσιογνωμία του.

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ξενίζει, (τουλάχιστον), ενώ εγείρονται και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν έναν χορό με παράδοση και δημοτική αιγίδα  σε ένα χώρο που δεν  συνάδει ούτε με την ιστορία, ούτε με το ύφος του. 

Γ, Κοντογεωργοπουλου

Διαβάστε επίσης