Ν. Κοντοές απέναντι στον Πελετίδη για το τρένο: Αν δεν περάσει από το νέο λιμάνι θα χαθεί μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης της πόλης !

τελειως διαφορετική θεση και για την εγκατασταση φυσικου αερίου

"Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη λιμενικής δραστηριότητας και οικονομική άνθιση της πόλης εάν το τρένο δεν διέρχεται από το νέο Λιμάνι", σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή "SUPER B NEWS"  του τηλεοπτικού σταθμού SUPER B.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Κοντοές για να μπορέσει να προσελκύσει το πατρινό λιμάνι εμπορευτική δραστηριότητα μια "κίνηση ματ" που θα πρέπει να γίνει είναι να διέλθει το τρένο από το νέο λιμάνι, ειδάλλως θα χαθεί μιά μεγάλη ευκαιρία για την πόλη , αλλά θα αρχίσει να φυλλοροοεί και η κίνηση μιας και υπάρχουν λιμάνια, όπως της Ηγουμενίτσας που έχει αυξήσει κατακόρυφα την κίνησή του και εχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μετά την λειτουργία σύγχρονων οδικών αρτηριών. 

Ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, έχοντας εντελώς διαφορετική θέση από αυτή της δημοτικής αρχής τόνισε: "Θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε σε υπογειοποίηση του τρένου από την περιοχή του Αγίου Διονυσίου μέχρι την Παπαφλέσσα και στην συνέχεια επίγεια να διέρχεται από το νέο Λιμάνι. Γιατί η σιδηροδρομική σύνδεση είναι ισχυρός πόλος ανάπτυξης".

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει ταχθεί υπέρ της πλήρους υπογειοποίησης του τρένου απο το κέντρο της Πάτρας, ή της περιφερειακής διέλευσης !

Ομως ο Νίκος Κοντοές έχει και τελείως διαφορετική εκτίμηση από τη δημοτική αρχή αναφορικά με την κατασκευή εγκατάστασης παροχής φυσικού αερίου. Οπως αναφέρει ο παράγοντας του ΟΛΠΑ: "εμείς προτείνουμε και εμμένουμε στην θέση της λειτουργίας εγκαταστάσεων στο νότιο τμήμα του νέου Λιμανιού". Μάλιστα χαρακτήρισε αστείες κάποιες αντιδράσεις που υπάρχουν και εδράζονται σε ατύχημα με φυσικό αέριο στην Αμερική τη δεκαετία του '40.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος της Πάτρας αντιδρά στο ενδεχόμενο λειτουργίας εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σε χώρο του λιμανιού, θεωρώντας πως κινδυνεύουν οι νότιες συνοικίες της Πάτρας. 

Τέλος ο κ. Κοντοές ανακοίνωσε την κατασκευή νέου φράχτη στο νέο λιμάνι μέχρι το τέλος του 2018. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ