Ο καιρός για τα Χριστούγεννα - Τα πρώτα στοιχεία από την ΕΜΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τσουχτερό κρύο και το πρώτο χιόνι στην Πάρνηθα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινά-ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ήπειρο, τα βορειοτέρα νησιά του Ιόνιου και τη δυτική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων σε ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Στερεάς.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι έντονα.

Σε ότι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων, η πρώτη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για γενικά αίθριο καιρό. Τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου αναμένονται άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στο Ιόνιο και Τα Ηπειρωτικά την ημέρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί, κυρίως στα βόρεια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ