Να τελειώνουμε με τον Προαστιακό - Αν φτάσει στην Κάτω Αχαΐα ... "σφυρίξτε"

σύσκεψη ζήτησε η δυτική Αχαΐα

Μέχρι να το καλοκαίρι του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου προς την Κάτω Αχαΐα, ζήτησε  με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας. Η αγωνία και το ενδιαφέρον μοιράζεται και στους δύο όμορους δήμους Πατρέων και δυτικής Αχαΐας, καθώς είναι πολλοί που διαμένουν στον έναν δήμο και εργάζονται στον άλλον, αλλά και οι καθημερινές μετακινήσεις δημοτών που αφορούν συναλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες και άλλες δραστηριότητες. 
Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα, σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, κατά την οποία θα παρουσιαστούν και να αναλυθούν ενδελεχώς όλες οι λεπτομέρειες μέχρι στιγμής που αφορούν το πολυπόθητο για την Αχαΐα, έργο.  Τί γίνεται με τον επίμαχο διαγωνισμό και το έργο της εγκατάστασης, τριάντα νέων αυτομάτων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και ποια η εξέλιξη σε αυτό. 
Το έργο αποσκοπεί στην επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας προς την Κ. Αχαΐα με βελτίωση των υποδομών της γραμμής και των στάσεων. Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν με την ολοκλήρωση των έργων είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνεϊκα, Τσουκαλεϊκα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά. 

Β.Α.