Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον αγώνα της Επιτροπής Ειρήνης - ΦΩΤΟ

Παρών σε χθεσινή εκδήλωση ενόψει του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 26 Νοέμβρη, στην Αγορά Αργύρη, συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας ενόψει του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

eedye3.jpg

Στη συνέλευση προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν τις εργασίες της, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

eedye2.jpg

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου που είναι επικίνδυνες για τους λαούς της, γιατί οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση Συριζα – Ανελ εμπλέκει πιο βαθειά την χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με την νέα συμφωνία για την επέκταση της βάσης της Σούδας, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Με βάση την απόφαση αυτή η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε συναντήσεις με Δήμους της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στην χώρα μας και στην βάση του Αράξου.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε:

«Όσοι διαμένουμε μόνιμα στην Πάτρα και αγωνιστήκαμε με συνεχείς κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς να κλείσει η βάση του Αράξου και να φύγουν τα πυρηνικά, θυμόμαστε πολύ καλά τις τοποθετήσεις στην Βουλή και τις δηλώσεις υπουργών όλων των κυβερνήσεων, καθώς και των Αμερικανών, ότι στην βάση του Αράξου, δεν υπήρχαν εγκατεστημένα πυρηνικά.

Ο λαός της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, πρέπει να επαγρυπνεί. Να απαντήσει όπως έκανε πάντα.

Δεν πρόκειται να ανεχτεί να εγκατασταθούν ξανά πυρηνικά.

Όλοι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Την Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας στην πλατεία Γεωργίου, στηρίζοντας τον αγώνα να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ