Επιμελητήριο: Δημοσκόπηση για τις επικείμενες εκλογές-Οι ερωτήσεις και τα ερωτηματικά

απο μεγαλη αθηναϊκή εταιρεία

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας, διενεργεί γνωστή Αθηναϊκή εταιρία δημοσκοπήσεων Οι ερωτώμενοι καλούν να απαντήσυν σε ερωτήματα χωρίς να γνωρίζουν ποιος την έχει ζητήσει.

Η δημοσκόπηση είναι τηλεφωνική και σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει δεκάδες τηλέφωνα σε επιχειρηματίες της Αχαΐας .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ερωτήσεις που υποβάλλονται, όπως ανέφεραν στο tempo24 συμπολίτες που κλήθηκαν τηλεφωνικά να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

«Τι έκανε το Επιμελητήριο για τη δική σας Επιχείρηση»;

«Είχε το Επιμελητήριο ανοιχτές πόρτες»;

«Ποιον συνδυασμό θα ψηφίσετε στις Επιμελητηριακές εκλογές»;

Στο τέλος της τηλεφωνικής συνέντευξης ζητείται από τους Επιχειρηματίες να πουν, αν θέλουν το όνομά τους.

Όπως σχολιάζεται σε κύκλους του Επιμελητηρίου, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ερώτηση  «Τι έκανε το Επιμελητήριο για τη δική σας Επιχείρηση;», καθώς ΄πως σημειώνεται φαίνεται μέσω της ερώτησης να αναζητείται συγκεκριμένη  απάντηση μιας και όπως είναι λογικό θα κυριαρχήσει η απάντηση «τίποτε», αφού οι δράσεις ενός Φορέα και εν προκειμένω του Επιμελητηρίου Αχαΐας δεν εξατομικεύονται , αλλά τα όποια οφέλη παράγονται, αν παράγονται, διαχέονται απρόσωπα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η συγκεκριμένη ερώτηση πάντως θα έχει ερευνητικό ενδιαφέρον, αν έχει προηγηθεί το ερώτημα «πως κρίνετε το έργο του Επιμελητηρίου» ώστε να καταγράφεται και η γενική κρίση του εκλογικού Σώματος, αλλά και η εξατομικευμένη επίδραση του έργου.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης, αν η δημοσκόπηση γίνεται επί όσων είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι και άρα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, ή επί όλων των εγγεγραμμένων στο Επιμελητήριο.

Και η παράμετρος αυτή είναι σημαντική καθώς στο Επιμελητήριο Αχαΐας είναι εγγεγραμμένες περισσότερες από 14.000 Επιχειρήσεις, αλλά δικαίωμα συμμετοχής στης εκλογές έχουν 5.500 που έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ