Tα αδέποστα του νοσοκομείου Ρίου έγιναν σελίδα στο fb!

Οσοι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα και την ποιότητα ζωής στην πόλη τους ας γραψουν ιδέες ,προτάσεις και πιθανή εθελοντική συμμετοχή

Σελίδα στο fb έγιναν τα αδέσποτα του νοσοκομείου Ρίου  μετά τις πολλαπλές αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα για την άθλια κατάσταση στην οποία περιφέρονται τα άτυχα τετράποδα πέριξ του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και εντός αυτού. 

"Η κοινότητα αυτή δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην επιβίωση , ίαση , βελτίωση της ποιότητας ζωής , τη φροντίδα , και με τελικό σκοπό να βρούν ένα δικό τους σπίτι και μιά δική τους οικογένεια, τα αδέσποτα του νοσοκομείου" γράφει το εισαγωγικό σημείωμα. .

“Καλωσορίσατε στη σελίδα της κοινότητας για τα αδέσποτα του “ΠΓΝΠ Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο

Εδώ θα συζητήσουμε και θα προωθήσουμε προς λύση, το λυπηρό για την πόλη μας θέμα των αδέσποτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών , που περιφέρονται άρρωστα και αφρόντιστα στους περιβάλλοντες το νοσοκομείο χώρους . Η συμμετοχή όλων  με άρθρα , κοινοποιήσεις είτε έμπρακτη βοήθεια , κρίνεται απαραίτητη για την τελική θετική έκβαση  του σκοπού αυτού . Ευελπιστούμε σε μια μαζική συμμετοχή των πολιτών της Πάτρας , που θα  ισοσταθμίσει την έλλειψη δράσεων απο πλευράς φορέων της Πόλης μας .

Παράκληση , να κρατηθεί ένα επίπεδο διαλόγου  με απουσία δογματισμού, φανατισμού, μισαλλοδοξίας, προσωπικής εμπάθειας και προκαταλήψεων .

Μια από τις πρώτες αναρτήσεις στη σελίδα αναφέρει: 

"Πρόσφατα επισκεύτηκα το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου γι αυτό το θέμα των αδέσποτων ζώων στον περίβολο του νοσοκομείου. Άποψη των υπευθύνων του νοσοκομείου είναι ότι τα πέντε ζώα που κυκλοφορούν εκεί δεν αποτελούν πρόβλημα. Εχω καταμετρήσει 35 ζώα όλα με σοβαρά προβλήματα υγείας . Αρκετά με τραυματισμούς . Τα ζώα δεν είναι , επαναλαμβάνω, δεν είναι επ'ουδενί επιθετικά . Ο αγελαίος τρόπος ζωής τους τους όμως δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς . Ατυχήματα σαν αυτό θα ξαναϋπάρξουν αν δεν γίνει κάτι . Το να ταϊζονται μόνο τα ζώα αυτά απο τους περιοίκους , τους φοιτητές , και τους υπαλλήλους του νοσοκομείου δεν αποτελεί λύση. Προσωπικά έχω δεσμευτεί δημόσια ότι αυτό το θέμα θα λυθεί . και θα λυθεί . Σήμερα ανοίγει σελίδα στο fb με τίτλο Αδέσποτα Νοσοκομείου Ρίου ¨Οσοι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα και την ποιότητα ζωής στην πόλη τους ας γραψουν ιδέες ,προτάσεις , και πιθανή εθελοντική συμμετοχή . Μου έχει ζητηθεί εισηγητική επιστολή απο τη διοίκηση του Νοσοκομείου . Επειδή το θέμα επείγει , περιμένω προτάσεις πριν την καταθέσω . Ελάτε να το κάνουμε μαζί για την πόλη μας" .

Γ. Κοντογεωργοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ