«Πράσινο» φως για τη βόρεια παράκαμψη Κάτω Αχαΐας – Αράξου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Επιτέλους! Ένα χρόνιο αίτημα, ένας δρόμος που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, φαίνεται σιγά σιγά να παίρνει «πράσινο» φως. Μιλάμε φυσικά για την βόρεια παράκαμψη του δρόμου Κάτω Αχαΐας Αράξου. Μια οδική αρτηρία, η οποία θα σώσει την περιοχή από τα συχνά ατυχήματα που γίνονται αλλά και να προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική, αφού πρόκειται να δώσει «ζωή» στο φιλέτο της δυτικής Αχαΐας, την παραλιακή του ζώνη. 

1000 και πλέον εργαζόμενοι στο Πολιτικό και Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αράξου, θα κινούνται με ασφάλεια καθημερινώς. Είναι ένα από τα πολλαπλά οφέλη της βόρειας παράκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την μελέτη η οποία θα επικαιροποιηθεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, έχουν ξεπεραστεί και τα εμπόδια που φέρουν γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι απαραίτητες εγκρίσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον Άραξο και οι κάτοικοι των χωριών μας που θα ωφεληθούν. Αλλά και οι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην περιοχή μας, οι οποίοι διαμένουν τους μισούς μήνες εδώ, μη σας πω και όλο τον χρόνο. Φανταστείτε λοιπόν, πώς με αυτό το έργο, «ανοίγουμε» και άλλο τους ορίζοντές μας, ώστε να δεχθούμε νέο επενδυτικό κύμα στον δήμο μας», σημειώνει ο δήμαρχος ο οποίος «κλείδωσε» την χρηματοδότηση της μελέτης στο ραντεβού της Περιφέρειας, εκεί όπου μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του δήμου. κ. Γεωργακόπουλο, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λύτρα και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Β. Λοτσάρη (φωτο).

«Τους ευχαριστούμε πολύ και πρωτίστως τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που μας βοήθησαν να προχωρήσει και να υλοποιηθεί τελικά ένα πάγιο αίτημα της περιοχής εδώ και χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο δρόμος θα συνεχίζει από την Κάτω Αχαΐα παράλληλα προς τις γραμμές, θα παρακάμπτει το χωριό των Νιφορείκων, θα συνεχίζει νότια σε Καλαμάκι και Βίδοδα, θα περνάει μέσα από την Λακκόπετρα και θα παρακάμπτει το χωριό του Αράξου.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ