Για πρώτη φορά στην Κάτω Αχαΐα η Αγία Ζώνη της Παναγίας – π. Απόστολος Δημητρόπουλος: «Ύψιστη ευλογία για τον τόπο» – Πόσο θα παραμείνει στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού - ΦΩΤΟ

το σάββατο στις 11 το πρωί θα γίνει η υποδοχή στην πλατεία δημοκρατίας

Το Σάββατο στις 11 το πρωί η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Αχαΐας, όπως έγραψε χθες το βράδυ το dytikanea.gr.

Πρόκειται για την ύψιστη Ευλογία για την πόλη μας και όπως είπε ο π. Απόστολος Δημητρόπουλος στο dytikanea.gr, «Είναι η πρώτη φορά που ένα από τα μοναδικά Ιερά Κειμήλια της Χριστιανοσύνης έρχεται στην πόλη μας και θα ευλογήσει όλους τους πιστούς της δυτικής Αχαΐας. Οι εκκλήσεις του δημάρχου μας Χρήστου Νικολάου, έγιναν δεκτές από τον Ηγούμενο Εφραίμ και πλέον αναμένουμε όλοι μας το Σάββατο, αυτή τη μοναδική και ιερή στιγμή για την πόλη, όπως πιστεύω περιμένουν και όλοι οι πολίτες της δυτικής Αχαΐας.  Η Αγία Ζώνη θα φτάσει στην Κάτω Αχαΐα στις 11 το πρωί με τη συνοδεία του Ηγούμενου Εφραίμ, του Μητροπολίτη Πατρών και άλλων Ιερωμένων. Η υποδοχή θα γίνει στην πλατεία Δημοκρατίας από τον προϊστάμενο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου, π. Απόστολο Δημητρόπουλο, τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, προέδρους και διευθυντές υπηρεσιών, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, αρχές και φορείς της περιοχής. Το Ιερό Κειμήλιο θα παραμείνει στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού για τρεις ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν οι πιστοί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προσκυνούν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί σε όλη την Ελλάδα όταν εξέρχεται του Αγίου Όρους.

Η επίσημος υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, την οποία θα προσκομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 11.30π.μ. μπροστά από το Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τον ιερό κλήρο της περιοχής μας, τις αρχές του τόπου και όλο τον ευσεβή λαό του Δήμου μας.

Ως Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, θα ήθελα να τονίζω αλλά και να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο διότι με τη δική του συμβολή κι επιμονή, ο Δήμος μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει το Ιερό κειμήλιο της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Επίσης, σημαντική για εμάς, ήταν η αποδοχή του αιτήματός μας από τον Ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ». 

Β.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ