Ανδρέας Σπαλιάρας: Οι νέοι άνθρωποι επιλέγουμε ένα «Επιμελητήριο για Όλους» - Υποψήφιος του Παναγιώτη Κρίκη

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί, από άποψη κατά κεφαλήν εισοδήματος, να είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδος έχοντας ωστόσο σπουδαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Με την ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου ο γεωγραφικός χάρτης της περιοχής μας άλλαξε, αναβαθμίστηκε, και σταδιακά πρέπει και μπορεί να αλλάξει και την οικονομία αυτής. Με το νέο οδικό δίκτυο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για επιτυχείς επενδύσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή μας σε μια πραγματική αναπτυξιακή πορεία.

Μην ξεχνάμε πως η περιοχή μας διαθέτει ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο , την Πάτρα, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης.

Η Γεωγραφική θέση της πόλης (πολύ κοντά σε Αθήνα, Δελφούς, Ολύμπια), το λιμάνι της, η πλούσια γεωργική παραγωγή, το πανεπιστήμιο,  τα ΤΕΙ, τα νοσοκομεία, ο Αγ. Ανδρέας, τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της πόλης, το σύγχρονο μουσείο της,κλπ, αποτελούν μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο μέλλον, ώστε να μετατρέψουμε τη πόλη μας αλλά και την Αχαΐα γενικότερα σε τόπο ανάπτυξης.

Η Αχαΐα δυστυχώς βρίσκεται σε κρίση όχι τα τελευταία 8 χρόνια όπως η χώρα μας άλλα τουλάχιστον για μια 12ετία, ίσως και περισσότερο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Αχαΐα πρέπει να εδραιωθεί σαν την μητρόπολη του Νότου. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε πρέπει να αποδράσουμε από την ανεπάρκεια των παλαιών ιδεών και μυαλών. Ο δρόμος για την ανάπτυξη πρέπει να έχει οδηγό νέους ανθρώπους. Ανθρώπους από όλους τους κλάδους της αγοράς. Ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και όχι αυτοπροβολή. Ανθρώπους που επιχειρούν μέσα στις αντιξοότητες της κρίσης. Ανθρώπους ικανούς να συνεργαστούν, να καινοτομήσουν και να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους χωρίς σκοπιμότητες σε ένα κλίμα διαφάνειας, ισονομίας και αξιοσύνης.Αυτός είναι ο λόγος που επιλέγω να στηρίξω τον συνδυασμό «Επιμελητήριο για Όλους».

Προσωπικά, πιστεύω στο ήθος του Παναγιώτη Κρίκη και τη δυναμική όλων των νέων και ικανών επιχειρηματιών που συνθέτουν τον συνδυασμό «Επιμελητήριο για Όλους» και νομίζω πως με πολύ δουλειά, παραμένοντας πιστοί στις αρχές της Διαφάνειας, της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών, που είναι οι πυλώνες της προσπάθειας μας, θα τα καταφέρουμε.

Το επιμελητήριο Αχαΐας θα διαχειριστεί σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά και πρέπει να τοποθετηθούν προς την σωστή κατεύθυνση. Το επιμελητήριο πρέπει να επικοινωνεί, να ενημερώνει και να βοηθάει τα μέλη του. Το επιμελητήριο πρέπει να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Ο Ανδρέας Σπαλιάρας γεννήθηκε στην Πάτρα τονΑπρίλιο του 1980. Φοίτησε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Τεχνικό Λύκειο όπου έλαβε πτυχίο Βοηθού Προγραμματιστή.

Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree) και αποφοίτησε λαμβάνοντας τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.

Από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε στο χώρο της λιανικής πώλησης και του εμπορίου, δουλεύοντας στην επιχείρηση, με ιδρυτές και συνεταίρους τον πατέρα του, Βασίλειο Σπαλιάρα και τον Νικόλαο Καρακίτσο, S/M ΚΡΟΝΟΣ. Απασχολήθηκε σε όλες τις θέσεις εργασίας της επιχείρησης με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και εφόδια για την μετέπειτα επιχειρηματική του δράση.

Μετά το τέλος των σπουδών του στο Αμερικάνικο Κολλέγιο το 2001 ανέλαβε το νευραλγικό κομμάτι της Μηχανογράφησης της οικογενειακής επιχείρησηςS/MΚΡΟΝΟΣ διατελώντας Διευθυντής του τμήματος μέχρι και το 2016.

To 2016 ανέλαβε την Διεύθυνση Μηχανογράφησης της εταιρείαςAchaiaCompanyAEBITE.

Το 2017 ίδρυσε την εταιρεία ProjectFour Συμβουλευτικήπου περιλαμβάνει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (BusinessConsulting, ITConsulting&Support), Ασφαλιστικές Λύσεις, Εξειδικευμένα συνεργεία Κατασκευών και Ανακαινίσεων Επαγγελματικών και Οικιστικών χώρων καθώς και Μεσιτικές Υπηρεσίες.

Είναι εθελοντής Αιμοδότης, φιλόζωοςκαι τον ελεύθεροχρόνο του διαβάζει βιβλία.