Θ. Ξυλιάς: Κινδυνεύουμε από πλημμύρες

ερωτηση του δημοτικού συμβούλου

Με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Ξυλιάς Κάθε χρόνο όλοι μας βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με τα πρώτα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα να πλημμυρίζουν τα πάντα.

Στο παρελθόν η πόλη της Πάτρας κυρίως οι νότιες συνοικίες κινδύνευαν από το χείμαρρο ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ αυτό το πρόβλημα λύθηκε.

Τα τελευταία χρόνια κινδυνεύουμε με πλημμύρες από τα φρεάτια, όσο και αν φαίνεται απίστευτο αυτό αφού από τα χιλιάδες φρεάτια που βρίσκονται σε όλο το Δήμο από τα Καμίνια έως τη Ροδινή ελάχιστα καθαρίζονται κάθε χρόνο.

Ωστόσο από τη Ροδινή έως το Ρίο που πραγματοποιούνται τα έργα για τη ΝΕΟ ο Δήμος με καθυστέρηση δύο χρόνια ζητά από την εταιρεία κατασκευής του έργου να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει προκαλέσει διευθέτησης αποδεκτών συλλογής όμβριων υδάτων κ.α. από τη μια ζητάει αυτό και από την άλλη τους χείμαρρους – ρέματα που διέρχονται μέσα από τις Τοπικές- Δημοτικές Κοινότητες σε όλο το Δήμο δεν τους οριοθετεί, δεν τους καθαρίζει, δεν τους περιφράζει.

Να σημειωθεί για όσα από τα ποτάμια κ.α. καθαρίζονται πραγματοποιούνται με αργούς ρυθμούς.

Για τις εργασίες που θα έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι, αυτούς τους μήνες ολοκληρώνεται η διαδικασία μίσθωσης των μηχανημάτων καθαρισμού.

Με όσους κινδύνους πλημμυρών-καταστροφών εγκυμονούν.

 

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ.

Διαβάστε επίσης