Πού είναι ο δρόμος και που το πεζοδρόμιο; Μια διπλή γραμμή με ...αστιγματισμό στην Πατρών- Πύργου

η άκρη του πεζοδρομίου έχει φαγωθεί από τα συνεχή... καβαλήματα των αυτοκινήτων

Εδώ βλέπετε ένα από τα ελληνικά θαύματα. Πρόκειται για την  Πατρών- Πύργου, στο ύψος των Καμινίων η οποία διαθέτει έναν εντυπωσιακό γραμμικό διάκοσμο που μπορεί εύκολα να σε βγάλει στο πεζοδρόμιο χωρίς να έχεις καταλάβει τι σου συνέβη και πως.

Η πρώτη άσπρη γραμμή, στα δεξιά, οριοθετεί την άκρη του δρόμου. Η δεύτερη την άκρη του πεζοδρομίου. Και οι δύο μαζί, φτιάχνουν μια υπέροχη διπλή γραμμή, σαν αποτέλεσμα οδικού αστιγματισμού,  την οποία αγαπούν να καβαλάνε τα αυτοκίνητα τις νυχτερινές ώρες με εντυπωσιακά αποτελέσματα που κυμαίνονται από απλά παραστρατήματα από την πορεία του δρόμου, έως παρολίγον ανατροπές, με την επικινδυνότητα παράσυρσης κάποιου πεζού να ανεβάζει τις μετοχές της στον πίνακα των στοιχημάτων.

Και επειδή αυτά τα.. θαύματα είναι συχνά, εξ ου και το εκκλησάκι στο βάθος στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, η άκρη του πεζοδρομίου έχει φαγωθεί από τα συνεχή... καβαλήματα των αυτοκινήτων και σε λίγο θα καταλήξει να αποτελεί κανονική προέκταση του δρόμου.

Ιδίως τις νυχτερινές ώρες η πρωτότυπη αυτή διαγράμμιση είναι αδύνατον να γίνει αντιληπτή από ένα κανονικό μάτι που δεν έχει εκπαιδευτεί σε ανάλογα θεάματα.

Για αυτό και οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για επιπλέον σήμανση προκειμένου να μην βρεθούν κάποια μέρα κάτω από την ρόδα ενός Ι.Χ. ενώ περπατούν στο πεζοδρόμιο.

Γ. Κοντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ