Πάτρα: Σύγκρουση τριών πλοίων μέσα στο νέο λιμάνι - Ρήγμα σε πετρελαιοφόρο αλλά χωρίς διαρροή - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

το απόγευμα του Σαββάτου

Ένα ξαφνικό μπουρίνι φαίνεται ότι ήταν η αιτία σύγκρουσης τριών πλοίων που σημειώθηκε αργά το απόγευμα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, ή ρύπανση της θάλασσας. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του απόπλου του οχηματαγωγού πλοίου Eurocargo Trieste, οι ξαφνικές ριπές του ανέμου, μετακίνησαν το πλοίο που προσέκρουσε ελαφρά πάνω σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο την στιγμή εκείνη εκτελούσε φόρτωση πετρελαίου στο επιβατηγό οχηματαγωγό SuperFast.
Η κινητοποίηση του μηχανισμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών ήταν άμεση και το ευτυχές ήταν ότι δεν είχε σημειωθεί κάποιος τραυματισμός επιβάτη ή διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, αν και το πετρελαιοφόρο σκάφος, υπέστη ρήγμα μήκους 1 μέτρου και πλάτους 35 εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή. Επίσης, μικρή φθορά στον χρωματισμό του, υπέστη το πλοίο Super Fast.
Μετά την απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων, το λιμενικό πραγματοποίθησε επιθεώρηση στο Eurocargo Trieste, το οποίο κρίθηκε αξιόπλοο και του επετράπη να αναχωρήσει.
Το πετρελαιοφόρο ακινητοποιήθηκε στο νέο λιμάνι, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, γινόταν επιθεώρηση στο πλοίο Super Fast στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του.
 

Διαβάστε επίσης